Soluții complete Linde MH pentru fluxul intern de materiale, la LogiMAT 2024
Story Highlights
- Linde Material Handling (MH)
- ELMAS SRL
- LogiMAT 2024
- Dematic
Related Articles
Soluțiile de automatizare oferă un potențial enorm când vine vorba de fluxul intern de materiale. La LogiMAT 2024, Linde Material Handling (MH) va demonstra opțiunile disponibile companiilor mici, mijlocii și mari și va arăta cum o gamă largă de cerințe de proiect pot fi implementate cu succes. Energia, Siguranța și Inteligența în depozit vor fi alte subiecte cheie în atenție. Oferind cel mai larg portofoliu de opțiuni de energie și siguranță pentru stivuitoare și soluții tehnice de top pentru fluxul de materiale, specialistul în intralogistică vine în sprijinul clienților către o mai mare eficiență, durabilitate și performanță.
Standul principal al Linde MH va evidenția tendințele actuale în intralogistică: automatizare, energie, siguranță și inteligență în depozit. În prim plan vor fi produsele și soluțiile concepute pentru a optimiza fluxul intern de materiale.
Se vor prezenta soluții de automatizare flexibile și scalabile care implică echipamente ghidate automate (AGV) și roboți mobili autonomi (AMR). Vizitatorii vor putea testa stivuitoarele sau vedea de aproape în timpul demonstrațiilor. Stivuitoarele vor fi echipate cu diverse sisteme de asistență pentru mersul înapoi, cum ar fi Camera de asistență pentru marșarier bazată pe AI, care îi notifică pe operatori despre persoanele din apropierea lor.
„Linde este sinonim cu performanța de top în manipularea mărfurilor. Acest lucru se realizează prin produse și soluții inovatoare, un nivel ridicat de ușurință în utilizare, o gamă largă de sisteme de siguranță și asistență active și pasive, soluții individuale personalizate și expertiza vastă de consultanță a rețelei noastre de vânzări. Produsele și soluțiile noastre asigură productivitate maximă, chiar și în cele mai solicitante condiții de operare, cum ar fi cele întâlnite în industria băuturilor, hârtiei, lemnului, alimentației și chimiei”, a spus Torsten Rochelmeyer, Senior Director Strategy & Solution Portfolio la Linde MH.
La LogiMAT 2024, Linde MH își va prezenta expertiza ca partener competent pentru automatizarea proceselor fluxului de materiale. „Împreună cu partenerii noștri din rețea, am planificat și implementat cu succes sute de proiecte în ultimii ani”, menționează Rochelmeyer, referindu-se la experiența vastă a rețelei de vânzări dobândite în proiecte mici și mari, deopotrivă. Pe lângă aceasta, sunt disponibile pachete de soluții standardizate pentru sarcini simple de transport.
„Acest lucru permite ca procesele existente să fie automatizate mai rapid”, spune managerul expoziției Linde. Experții în automatizare ai companiei pot recurge la un portofoliu mare de produse atunci când vine vorba de implementarea proiectelor: gama se extinde de la AMR (precum Linde C-MATIC și Linde C-MATIC HP) la stivuitoarele automate (Linde L-MATIC) și echipamentele de tractare (Linde P-MATIC) și până la stivuitoarele automate cu catarg retractabil (Linde R-MATIC) și stivuitoarele VNA (Linde K-MATIC). Acolo unde sunt necesare sisteme automate complexe pentru fluxul de materiale, vor fi implicați experți de la compania soră a grupului, Dematic.
Zona Energie a expoziției acoperă spectrul larg al companiei pentru tipurile de energie disponibile, cu accent pe stivuitoarele electrice contrabalansate din seria X cu baterii litiu-ion. Acestea sunt la fel de puternice, robuste și ergonomice ca și stivuitoarele cu combustie internă, dar fără emisii și cu un potenţial neutru de CO2. Cu toate acestea, motorina, GPL-ul, GNC-ul, bateriile cu plumb-acid, pilele de combustie și HVO-ul (uleiul vegetal hidrotratat) sunt, de asemenea, disponibile ca opțiuni de alimentare.
„Vizitatorilor care doresc să afle mai multe despre sistemele energetice adecvate pentru flota lor actuală sau viitoare li se vor oferi sfaturi asistate de software care generează o evaluare inițială bazată pe cerințe, condiții generale și situația specifică clientului. Această evaluare poate fi urmată de analize suplimentare în cadrul companiei”, a mai spus Rochelmeyer.
Un alt punct de interes va fi sistemul de management al flotei Linde connect. Pe lângă controlul accesului, monitorizarea daunelor, gestionarea stivuitoarelor și operatorilor, analiza utilizării flotei și întreținerea predictivă, modulul software Linde connect:charger oferă un control inteligent al încărcătoarelor de baterii, ajutând la evitarea vârfurilor costisitoare de putere.
În general, următoarele sisteme se aplică tuturor activităților din depozit: cu cât fluxul intern de materiale este mai sigur, cu atât productivitatea este mai mare și, prin urmare, contribuția la succesul companiei.
Folosind un stivuitor cu furci retractabile dotat cu funcții extinse de siguranță, Linde MH demonstrează modul în care operatorii de flote pot asigura procese fără probleme și își pot proteja angajații. Funcțiile variază de la un număr mare de sisteme de asistență pentru operator (precum Linde Safety Guard pentru avertizarea reciprocă a pietonilor și operatorilor, senzorul de protecție a raftului pentru evitarea coliziunilor cu rafturile și bunurile) până la diverse soluții de iluminat și sisteme de protecție (precum sistemul Dynamic Mast Control, pentru reducerea vibrațiilor catargului).
În zona Inteligența Depozitului, vizitatorii pot învăța cum să-și facă depozitul mai eficient și mai dinamic cu ajutorul soluțiilor software modulare. O aplicație formată dintr-un sistem de management al depozitului, un sistem de ghidare a stivuitorului și un sistem de control al depozitului oferă vizualizarea în timp real a depozitului printr-o vedere tridimensională și arată operatorului cea mai rapidă rută către destinație. În acest proces, sunt urmărite în mod automat mișcările suporturilor de încărcătură în locațiile de depozitare în schimbare, ceea ce asigură un grad ridicat de transparență. Software-ul este, de asemenea, capabil să integreze și să controleze diverse sisteme automate, cum ar fi AGV-urile și roboții mobili.