SafeAI, Siemens și Obayashi colaborează pentru a aduce vehicule grele autonome cu emisii zero în industriile off-road

MEq
By MEq iunie 14, 2022 21:52

SafeAI, Siemens și Obayashi colaborează pentru a aduce vehicule grele autonome cu emisii zero în industriile off-road

Story Highlights

 • SafeAI
 • Siemens
 • Obayashi
 • vehicule grele autonome cu emisii zero
 • off-road
 • zero emission heavy vehicles
 • autonomous heavy vehicles
 • off-road heavy vehicles
 • autonomy
 • connected applications
 • Artificial Intelligence

Related Articles

SafeAI, companie specializată în utilaje grele autonome, a anunțat o colaborare cu Siemens cu scopul creării unei flote de vehicule grele autonome, fără emisii, pentru Obayashi Corporation. SafeAI și Siemens vor colabora cu compania japoneză Obayashi Corporation pentru a crea șantiere de construcții mai inteligente, mai sigure, mai sustenabile și mai productive.

SafeAI și Obayashi și-au anunțat inițial parteneriatul în octombrie 2020, începând cu un șantier pilot în Cupertino, CA, SUA. Împreună, cele două companii și-au propus să abordeze punctele sensibile comune din construcții – inclusiv condițiile de muncă nesigure, lipsa forței de muncă și ineficiența crescută –, propunând soluții autonome. De atunci, au testat și implementat cu succes un camion articulat autonom care a finalizat peste 580 de cicluri de încărcare-transport-descărcare.

SafeAI și Siemens au semnat un acord în mai 2021 pentru a colabora în echiparea vehiculelor grele off-road pentru autonomie, emisii zero și aplicații conectate, ca urmare a convergenței tot mai mari a acestor trei mega-tendințe la nivel de vehicule. SafeAI aduce în colaborare autonomia sa puternică și scalabilă a tehnologiei pe bază de AI. De asemenea, Siemens oferă capabilități hardware și software de top în industrie pentru grupuri motopropulsoare cu emisii zero, precum și infrastructura necesară pentru a opera aceste vehicule.

Spre deosebire de autovehicule, electrificarea completă a vehiculelor grele este încă într-un stadiu incipient. Cu toate acestea, odată cu îmbunătățirea tehnologiei, a costului total de proprietate, a stimulentelor guvernamentale și a reglementărilor, până în 2030 vor fi implementate peste patru milioane de vehicule grele cu emisii zero. Dincolo de avantajul nivelului zero de emisii, vehiculele electrice oferă performanțe îmbunătățite, costuri de întreținere neglijabile, timpi de funcționare mai lungi și o durata de viață extinsă. În acest proiect, se estimează că vehiculul reconfigurat electric are un cost total de proprietate cu 15-30% mai mic decât cel al vehiculului original, cu motor termic.

Proiectul include, de asemenea, funcții unice de ultimă oră de la Siemens, precum un pantograf autonom (ce permite încărcarea automată) și un set de analiză a autonomei (ce asigură o gamă largă de aplicații fiabile și sigure). Simulytic (o asociere comercială a Siemens AG) a fost înființată pentru a contribui la accelerarea implementării vehiculelor autonome, oferind o platformă de încredere accesibilă autorităților de reglementare, guvernelor, companiilor de asigurări, dezvoltatorilor de tehnologie și operatorilor deopotrivă.

„Credem cu tărie că viitorul industriei construcțiilor este atât autonom, cât și electric – și suntem hotărâți să stabilim singuri acel viitor”, a declarat Hiroto Sato, COO la Obayashi SVVL (Silicon Valley Ventures & Laboratory). „Am început deja să vedem impactul puternic pe care tehnologia autonomă îl poate avea prin munca noastră cu SafeAI în ultimul an. Acum, odată cu parteneriatul SafeAI cu Siemens, vom lansa operațiuni mai sustenabile pentru a continua să deschidem calea către un viitor mai inteligent pentru industria noastră.”

MEq
By MEq iunie 14, 2022 21:52