Remarcabil din toate punctele de vedere: ciurul mobil cu sită stea Multistar L3

MEq
By MEq iulie 29, 2021 20:37

Remarcabil din toate punctele de vedere: ciurul mobil cu sită stea Multistar L3

Cu Multistar L3, Komptech dispune de un ciur cu sită stea în 3 fracții, foarte performant, ce îndeplinește toate tipurile de cerințe. Utilajul este flexibil în orice condiții de operare și oferă o calitate de primă clasă a materialului final.

Cu siguranță, Multistar L3 este unul dintre cele mai de succes ciururi cu sită stea de pe piață, iar în spatele succesului său sunt trei factori principali. Primul este randamentul, care este cel mai bun din clasa sa. Acest lucru se bazează pe conceptul permanent îmbunătățit de Komptech, și anume: „coarse before fine screening” (materialul grosier înaintea celui fin). Împreună cu randamentul maxim, acesta are și o influență majoră asupra calității sortării. Punțile (etajele) de sortare cu stelele lor din cauciuc și sistemul de curățare patentat Cleanstar oferă ciurului L3 o calitate a materialului final pe care niciun concurent nu o poate egala. De asemenea, eficiența energetică este din ce în ce mai importantă. Toate componentele utilajului sunt acționate electric, iar puterea provine fie din rețea (pentru cel mai mic cost), fie de la generatorul diesel integrat.

Eficient si flexibil
Flexibilitate ridicată, întreținere simplă, rezistență, operare intuitivă și design pe măsură – acestea sunt principalele caracteristici ce determină funcționalitatea ciurului mobil L3. Cu o suprafață de sortare de 3,8 m² pentru materialul grosier (refuzul de ciur) și de 7,3 m² pentru materialul granulat (fin), utilajul oferă o productivitate maximă de până la 250 m³/h. Noul design al filtrului (cartușului) punților de sortare, ales cu grijă, înseamnă că acestea pot fi îndepărtate ca unitate și înlocuite într-un timp foarte scurt. Simpla îndepărtare facilitează întreținerea, conversia și modificările dimensiunii particulelor, reprezentând o creștere importantă a flexibilității utilajului, în special în ceea ce privește granulometria.

Mobilitatea înseamnă o flexibilitate mai mare. La ciurul mobil L3, bara de remorcare este pe laterala pe care fracția supradimensionată este evacuată. Astfel se eliberează partea de descărcare a fracției medii, simplificând foarte mult operarea în serie cu un separator mobil de piatră Stonefex sau cu un sortator mobil pe bază de aer, Hurrikan. Fracția supradimensionată poate fi îndepărtată fără probleme, deoarece bara de tractare se rabatează paralel cu utilajul, atunci când se află în poziția de lucru.

Design modern și întreținere simplă
Designul modern facilitează întreținerea. Ușile de acces sunt poziționate astfel încât întreținerea să fie simplă. Pentru înlocuirea lanțului transmisiei sau a pinioanelor nu este necesară scoaterea motoarelor de transmisiei.
Buncărul de alimentare robust, cu un volum de 7 m³, poate fi ridicat manual sau hidraulic pentru întreținere (ceea ce reflectă modul în care Komptech face lucrurile ușoare!), deoarece oferă acces complet la lanțul benzii inferioare de descărcare, dar și pe întreaga lungime a punții de sortare a materialului fin. Banda de descărcare a materialului granulat îndeplinește mai multe cerințe simultan. Construcția dintr-o singură piesă previne scurgerea materialului la punctele de transfer, oferind în același timp o capacitate ridicată. Această capacitate mai mare permite benzii să funcționeze la o viteză mai mică, necesitând mai puțină energie și provocând o uzură mult mai redusă. Nu în cele din urmă, layout-ul panoului de control este unul de ultimă generație. Navigarea intuitivă prin meniu și simbolurile ușor de înțeles fac operarea mai simplă și mai sigură.

Multistar L3 poate fi echipat cu numeroase opțiuni care să îi extindă gama de aplicații, printre care: configurații tip semiremorcă cu punte centrală cu 2 sau 3 axe sau tractor-semiremorcă, o punte mai lungă pentru sortarea materialului de refuz, un sortator pe bază de aer pentru benzile de transport al materialului mediu și grosier, separator magnetic și cu role pe benzile de descărcare, etc.

Separatorul pe bază de aer și separatorul magnetic sunt factori extrem de importanți în calitatea producției. Indiferent că este vorba de deșeuri lemnoase, biomasă sau deșeuri vegetale, conținutul rezultat din materialul alimentat este în creștere, ceea ce face importantă sortarea eficientă a produsului final.

MEq
By MEq iulie 29, 2021 20:37