Noul autogreder de talie mare Cat 24 oferă performanțe crescute și costuri reduse de operare

MEq
By MEq iunie 26, 2018 22:31

Noul autogreder de talie mare Cat 24 oferă performanțe crescute și costuri reduse de operare

Bazându-se pe moștenirea puternică a autogrederelor Caterpillar din Seria M, noul Cat 24 oferă performanțe ridicate pentru construcția și întreținerea drumurilor în mine de suprafață și cariere, îmbunătățind eficiența camioanelor miniere. Autogrederul Cat 24 este echipat cu o lamă de 7,3 m și este destinat aplicațiilor mininere medii și mari în care sunt folosite camioane rigide cu sarcini utile de peste 180 de tone. Designul inovator, modular, înseamnă că toate componentele sale pot fi demontate sau asamblate mai rapid și mai ușor, în unele cazuri cu până la 70% mai repede comparativ cu modelul 24M. Tehnologia standard Cat GRADE cu Cross Slope îmbunătățește productivitatea operatorului și calitatea drumului, ceea ce duce la scăderea uzurii pneurilor camioanelor, reducerea rezistenței la rulare și a deteriorării premature a anvelopelor.

Noul autogreder oferă un echilibru optimizat al propriei mase și un cuplu cu 15% mai mare la turații joase, comparativ cu Cat 24M. Aceste caracteristici îmbunătățesc tracțiunea și ajută la menținerea constante a vitezei la sol, în special atunci când utilajul are o încărcătură mare în lamă, când lucrează în pantă sau virează sub sarcină. O creștere cu 11% a masei utilajului asigură o presiune suplimentară a lamei și o forță de tracțiune ce cresc performanțele de tăiere, iar funcția Consistent-Power-To-Ground modifică în mod automat nivelurile de putere ale motorului pentru a compensa pierderile ventilatorului de răcire, permițând grederului să aibă performanțe optime în orice moment.

Întreținere îmbunătățită și costuri reduse de operare
Motorul Cat C27 cu tehnologie ACERT are performanțe fiabile și prelungește durata de viață a utilajului cu 33% față de motorul C18. Noua transmisie planetară cu 6 trepte, precum și carcasa diferențialului îmbunătățită pe puntea spate cu reductor final extind durata de viață a lanțului cinematic cu până la 33%, reducând substanțial costurile de service.

Cat 24 prezintă un design modular ce reduce timpii de nefuncționare asociați demontării și asamblării componentelor principale. De exemplu, transmisia poate fi acum demontată cu până la 70% mai rapid decât la 24M. Intervalele de întreținere pentru transmisie, filtrul hidraulic și filtrul de aer al motorului, precum și durata de service a transmisiilor și a fluidelor axelor spate au fost dublate, ceea ce reduce semnificativ timpii și costurile de service. Noile trasee ale furtunurilor din față protejează componentele direcției împotriva pericolelor externe și cresc durabilitatea și fiabilitatea punții față. Protecția standard pentru transmisie securizează cutia de transfer.
Centrul standard de service pentru lichide permite umplerea și extragerea fluidelor dintr-un locaș convenabil de la nivelul solului, pentru a simplifica întreținerea, a reduce timpii de întrerupere și costurile. Toate filtrele mașinii se regăsesc într-o locație centralizată, pentru un acces îmbunătățit.

Îmbunătățiri privind siguranța
Cat 24 dispune de 15 puncte de prindere, amplasate strategic pentru a proteja tehnicienii de service atunci când efectuează anumite operații de service. Pe lângă miniplatformele standard, pasarele, mânerele și treptele/platformele anti-alunecare, există un pachet de lucru la înălțime ce include balustrade stabile pentru o siguranță sporită atunci când se lucrează în jurul motorului.

Utilajul este Fire Suppression Ready, adică permite montarea și amplasarea ușoară a celor mai multe sisteme de stingere a incendiilor. În plus, un sistem de prevenire a incendiului este disponibil ca opțiune din fabrică. Camera retrovizoare standard îmbunătățește vizibilitatea în spatele mașinii, în timp ce în față și în lateral aceasta este crescută prin intermediul camerelor opționale frontale. În cabină, un nou indicator standard al centurii de siguranță oferă semnale vizuale și auditive atunci când centura este decuplată, iar sistemul raportează evenimentul la birou. Un set de lumini cu LED în interiorul compartimentului motor sporește vizibilitatea tehnicienilor în timpul service-ului.

Performanță și confort
Motorul Cat C27 ACERT de pe noul autogreder 24 dezvoltă o putere netă într-un interval de 399-518 kW (535-694 hp) și oferă o îmbunătățire 15% a cuplului la turații mici față de modelul 24M. Sunt disponibile două configurații pentru a satisface standardele globale de emisii – US EPA Tier 4 Final / EU Etapa IV (pentru standardele stricte) și Tier 2 / Stage II (pentru țările nereglementate) – ambele oferind performanțe complete la altitudini maxime de 3.048 m, respectiv 4.572 m.

Transmisia automată powershift utilizează sistemul Cat Advanced Electronic Control Strategy (APECS) pentru schimbarea ușoară a treptelor, o durată de viață extinsă a componentelor și un confort sporit al operatorului. Două joystick-uri electro-hidraulice reduc mișcările mâinii și ale încheieturii cu până la 78% față de comenzile convenționale, îmbunătățind confortul și productivitatea operatorului. Noul display tactil și tastatura înlocuiesc majoritatea comutatoarelor cu trei poziții de pe autogrederul 24M, oferind operatorului o interfață îmbunătățită pentru un control mai eficient.

Tehnologie
Noul autogreder Cat 24 include ultimele tehnologii pentru a proteja mașina de potențialele problemele de exploatare sau întreținere, inclusiv subturarea/supraturarea motorului, articularea eStop, implementarea blocării și monitorizarea fluidelor. Înainte de pornire, mașina efectuează o diagnoză a lichidului de răcire, a motorului și a nivelului uleiului hidraulic și oferă OK-ul pentru start. În timpul funcționării, utilajul e monitorizat automat și avertizează operatorul asupra nivelurilor critice ale fluidelor. Cat 24 este pregătit pentru a suporta tehnologiile MineStar, utilajul venind disponibil standard cu sistemul Cat VIMS (Vital Information Management System) și Product Link Elite, care oferă rapoarte avansate ale funcționării mașinii prin intermediul interfeței VisionLink.

MEq
By MEq iunie 26, 2018 22:31