Komatsu Forest AB achiziționează compania suedeză Bracke Forest AB

MEq
By MEq iulie 7, 2022 19:20

Komatsu Forest AB achiziționează compania suedeză Bracke Forest AB

Komatsu Ltd. (prin intermediul Komatsu Forest AB) preia compania Bracke Forest AB, cu sediul în Bräcke, Suedia, care dezvoltă, produce și comercializează atașamente specifice aplicațiilor din silvicultură.

Komatsu depune eforturi în domeniul forestier, susținând silvicultura durabilă, care nu angajează doar procese de recoltare și transport, ci și de management al pădurilor. Komatsu lucrează, de asemenea, la mecanizarea lucrărilor periculoase, la facilitarea utilizării pe scară largă a utilajelor forestiere care contribuie la siguranță și la promovarea silviculturii inteligente.

La nivel mondial este de așteptat să se extindă plantarea puieților de arbori pentru producția de cherestea, dar și preocupările pentru mediu, precum promovarea neutralității carbonului. În același timp, nevoia de mecanizare este în creștere, mai ales că plantarea puieților de arbori este o muncă intensivă. Cu un know-how extins în domeniul silviculturii de-a lungul anilor, Bracke dezvoltă, produce și vinde atașamente specifice aplicațiilor pentru procesele din silvicultura. Din 2014, Bracke și Komatsu au colaborat pentru dezvoltarea comună de echipamente, împărtășind tehnologii și experiența acumulata de-a lungul anilor. În 2020, Komatsu a lansat în Brazilia D61EM-23M0, prima plantatoare automată pe șenile din lume, având ca bază un model de buldozer.

MEq
By MEq iulie 7, 2022 19:20