Inovaţii Magni TH expuse la Bauma

MEq
By MEq mai 6, 2016 02:08

Inovaţii Magni TH expuse la Bauma

Aflată la a doua participare la renumitul târg german Bauma, compania italiană Magni TH a expus o serie de utilaje din gama sa cunoscută de manipulatoare telescopice rotative. Printre acestea s-au regăsit şi ultimele noutăţi ale producătorului, precum gama „Smart S”, telehandlerul 5.39 S (cu cea mai mare înălţime de lucru), primul telehandler telescopic cu braţ fix din portofoliul Magni (TH6.20 ) şi noile platforme de lucru tip foarfecă.

Gama Smart S – compactă şi flexibilă
De la primele modele ale gamei „Smart” cu stabilizatori pivotanţi a fost dezvoltată noua gamă „Smart S” care cuprinde modele de 21, 23 și 25 m, construite pe același șasiu compact de la „Smart”, dar cu stabilizatori foarfecă, ce conferă mai multă flexibilitate și performanțe de ridicare mai bune. Aceste modele sunt comercializate deja din 2015, însă prezentarea lor oficială a avut loc anul acesta la Bauma.

5.39 S – inovaţie, înălţime, performanţă
După modelul RTH 5.35 S, Magni Telescopic Handlers a proiectat și fabricat un model chiar mai mare: RTH 5.39S, care este acum manipulatorul cu braţ telescopic cu cea mai mare înălțime de lucru din lume. Acest nou model, prezentat în premieră la Bauma 2016, are câteva caracteristici speciale:
1. Șasiul este acelaşi cu al modelului RTH 5.30 S și a fost ranforsat pentru a rezista deformaţiilor mari la care utilajul este expus în lucru la o astfel de înălțime; acest model, la 38,7 m, are o capacitate maximă de ridicare de 2 tone. Permite lucrul la o clădire până la etajul al 13-lea.
2. Transmisia este alcătuită dintr-un motor Mercedes Euro 4 final de 170 kW/231 hp, o pompă hidrostatică cu piston Bosch Rexroth şi un motor hidrostatic Bosch Rexroth.
3. Circuit hidraulic cu senzor de sarcină, cu presiune operaţională de lucru de 350 bari.
4. Cabina reflectă standardele gamei RTH: presurizată, certificată ROPS/FOPS, aer condiţionat, parbriz panoramic de sus până jos, două joystick-uri CAN BUS, sistem Magni Combi Touch (MCTS) – o interfaţă touch screen ce-i permite operatorului controlarea maşinii şi care poate trimite mesaje în timpul operării ei.
5. Braţ patentat – una dintre cele mai mari inovaţii ale acestui model. Constă dintr-un braţ cu 6 elemente acţionat de 2 cilindri exteriori; înăuntru sunt doar furtunuri şi tuburi; astfel, furtunurile au mai mult spaţiu de mişcare în timpul extinderii şi retractării braţului. O altă particularitate a braţului este modul în care este controlat de către software: primele 4 secţiuni sunt acţionate de către cilindrul amplasat pe partea superioară a braţului şi se deplasează simultan cu sistemul de extindere cu lanţ. Al cincilea element, care este cel mai mare şi cel mai greu, este controlat de un alt cilindru, situat în partea inferioară a braţului, care lucrează proporţional cu unghiul braţului; cu cât unghiul se măreşte, cu atât acest element se extinde mai mult. Acest sistem de extindere a fost dezvoltat pentru a menţine o capacitate de încărcare bună pe rază orizontală. Altfel, greutatea acestui al cincilea element ar reduce prea mult capacitatea de încărcare a utilajului. Însă lucrurile stau altfel în plan vertical, deoarece în acest caz sarcina stă aproape de centrul de greutate al maşinii.
Echipat cu platformă specială, RTH 5.35 S poate atinge o înălțime de lucru de 51 m. Această platformă poate extinde înălțimea de lucru cu 12 m. RTH 5.35 S este o mașină 3 în 1, iar dacă este echipată cu ataşamentul potrivit, poate efectua mai multe sarcini: macara, platformă și manipulator telescopic. Toate modelele Magni sunt echipate cu motoare Euro IV final (Mercedes sau Deutz).

Gama cu braţ fix
La Bauma 2016, Magni TH a prezentat primul model de telehandler cu braț telescopic fix: TH6.20, cu o capacitate maximă de 6 t și o înălțime de lucru de 20 m. Gama fixă va fi compusă inițial din 3 modele: de 10, 15 și 20 m înălțime de lucru, cu următoarele caracteristici: aceeași cabină presurizată și cu vizibilitate deplină ca la modelele RTH, cu încălzire standard, aer condiționat și filtrarea aerului; de asemenea, va fi dotată cu ecran tactil și sistem MCTS pentru controlul maşinii.
Ambele circuite hidraulice, mișcările și transmisia, au senzor de sarcină (Load Sensing), iar hidraulica este controlată electronic cu optimizarea curbelor de putere a motorului (un consum mai mic de combustibil) și partajarea fluxului (mai multă siguranță și precizie).

Platforme aeriene
În februarie 2016, Zhejiang Dingli Machinery Co Ltd, cel mai mare producător de platforme de lucru la înălţime din China, a cumpărat 20% din acțiunile Magni TH prin majorarea capitalului și crearea Centrului European R&D (cercetare & dezvoltare) Dingli. Aici, Dingli şi Magni TH vor face noi studii și vor proiecta o gamă completă de platforme aeriene telescopice și articulate. Această nouă gamă va încorpora concepte noi de design pentru a îmbunătăți substanțial performanțele produselor. Zhejinag Dingli va putea vinde prin rețeaua sa de distribuție în China gama de produse Magni TH, în timp ce Magni TH va avea dreptul de a distribui pe piața europeană platforme foarfecă Dingli.

MEq
By MEq mai 6, 2016 02:08