Caterpillar extinde gama de generatoare mobile ce îndeplinesc standardul de emisii Stage V

MEq
By MEq mai 9, 2023 23:09

Caterpillar extinde gama de generatoare mobile ce îndeplinesc standardul de emisii Stage V

Caterpillar a adăugat două noi soluții mobile în gama sa de generatoare diesel. Disponibile prin intermediul rețelei de dealeri Cat, generatoarele Cat XQP20 și Cat XQP550 îndeplinesc cerințele standardelor Stage V, cu o reducere de 90% a oxizilor de azot comparativ cu standardul Stage IIIA.

Acum, Caterpillar oferă cinci grupuri electrogene mobile de la 20 la 550 KVA putere primară, conforme cu standardul european actual. Cat XQP20 este o opțiune potrivită atât pentru proprietari, cât și pentru clienții sectorului de închiriere, care au nevoie de energie fiabilă pentru construcții, aplicații industriale și comerciale, precum și pentru evenimente în aer liber. Cat XQP550 îndeplinește cerințele pentru o gamă largă de medii și aplicații, incluzând aici producție, petrol și gaze, minerit și construcții.

Noile soluții mobile de alimentare de la Caterpillar oferă numeroase caracteristici ideale pentru aplicațiile de închiriere. Cat XQP20 este echipat cu comenzi digitale GCCP1.3 ușor de utilizat și prize CE opționale, permițând distribuirea cu ușurință a energiei pe un șantier.

Între timp, Cat XQP550 utilizează panoul de control digital XQCP, care oferă într-o interfață unică, ușor de accesat toate comenzile grupului electrogen și indicatorii de sistem. În plus, funcționalitatea controlerului logic programabil (PLC) îmbunătățește fiabilitatea și flexibilitatea generatorului Cat XQP550 pentru a suporta schimbările cerute în procese sau aplicații.

Ambele soluții mobile dispun de tehnologia Cat Connect pentru urmărirea și gestionarea de la distanță, îmbunătățirea eficienței operaționale, controlul costurilor și reducerea riscurilor. Aceasta susține operarea optimă, oferind informații în timp util asupra performanțelor, precum nivelul de combustibil, starea de funcționare și tensiunea bateriei.

Cat XQP20 și Cat XQP550 sunt proiectate cu un rezervor de combustibil cu perete dublu și gură de alimentare deschisă ce ajută la limitarea scurgerilor, în timp ce izolația (CIP) permite funcționarea în condiții aspre.

Cadrele de bază late ce pot absorbi șocurile de impact, conexiunile izolate de întrerupătoarele de circuit și prizele CEE opționale sunt proiectate pentru a facilita transportul, punerea în funcțiune și utilizarea. Buzunarele pentru furcile de stivuitoare, punctele de tragere și inelul de ridicare simplifică încărcarea, descărcarea și amplasarea pe șantier.

Grupurile electrogene mobile Cat conforme cu standardele de emisii Stage V pot folosi până la 100% ulei vegetal hidrotratat (HVO) – un combustibil diesel regenerabil ce reduce și mai mult amprenta de carbon a motorului și amprenta de mediu a utilizatorilor.
Toate grupurile electrogene mobile Cat sunt disponibile în România prin Bergerat Monnoyeur SRL, unicul reprezentant Caterpillar pe teritoriul țării noastre.

MEq
By MEq mai 9, 2023 23:09