Komatsu a introdus pe piaţa europeană excavatorul hidraulic PC210LCi-11

MEq
By MEq martie 23, 2017 15:44

Komatsu a introdus pe piaţa europeană excavatorul hidraulic PC210LCi-11

Noul model integrează toate avantajele standard ale excavatorului PC210LC-11, beneficiind în plus de tehnologia inteligentă Komatsu intelligent Machine Control, un concept dovedit ce a pătruns pe toate pieţele la nivel global. Această funcţie exclusivă de control înlătură pentru operator grija excavării în exces sau a afectării suprafaței de lucru.

PC210LCi-11 este disponibil cu funcţia Komatsu de înclinare a cupei. Utilă pentru operatorii lui PC210LCi-11 (în medie, peste 70% utilizată în Europa), funcţia permite schimbarea unghiului cupei în timp real pentru a se potrivi cu suprafața de lucru pe durata funcționării în regim semiautomat. Cupa folosește cilindri cu senzor integrat de detectare a înclinării pentru a determina poziționarea exactă. Astfel, flexibilitatea excavatorului PC210LCi-11 este foarte mult crescută, permițându-i să lucreze în suprafețe cu designuri complexe, fără a necesita schimbarea poziției mașinii în mod constant.

Masa operaţională a lui PC210LCi-11 se încadrează între 22.120 – 23.580 kg, în funcție de configurație. Motorul eficient Komatsu SAA6D107E-3 Stage IV dezvoltă o putere de 123 kW / 165 hp @ 2.000 rpm. Celelalte specificații sunt identice cu ale modelului PC210LC-11. Sistemul telematic KOMTRAX și programul complementar de întreținere Komatsu Care asigură un suport de calitate al flotei de utilaje, protejează maşina împotriva utilizării abuzive și garantează eficiență maximă și disponibilitate de lucru.

„Noul PC210LCi-11 ridică acum ștacheta și mai sus, datorită performanțelor îmbunătățite și adăugării funcţiei Auto Tilt Bucket. Este singurul excavator hidraulic în prezent pe piață capabil să funcționeze în regim semiautomat“, a afirmat Mal McCoy, Product Manager, Komatsu Europe.

Control automat al săpării în timp real
Împreună cu primul excavator din lume cu intelligent Machine Control, cupa este limitată în mod automat să sape dincolo de suprafața țintă. Funcția de control menține automat înclinaţia, prin poziționarea în timp real a marginii cupei în raport cu utilajul și cu suprafața de lucru. Statusul este afișat instantaneu pe monitorul color multifuncțional de 12.1 inch, eliminând timpul de așteptare asociat senzorilor convenționali.

Sistem integrat de control al maşinii, instalat din fabrică
Instalat din fabrică, sistemul complet integrat Komatsu intelligent Machine Control include cilindri hidraulici cu senzor de detectare a cursei pentru braţ, balansier și cupă, nou dezvoltate de Komatsu pentru poziționarea precisă în timp real a marginii cupei. Unitatea de măsurare inerţială (IMU) asigură utilajului o orientare precisă și determină unghiul mașinii pe baza datelor furnizate de giroscop și accelerometru. Antenele foarte performante transmit semnale prin satelit către un receptor GNSS care le procesează și asigură poziția mașinii în timp real.

Performanțe optimizate
Excavatorul Komatsu PC210LCi-11 cu intelligent Machine Control îi permite operatorului să se concentreze pe deplasarea eficientă a materialului, fără grija că va săpa prea adânc. Monitorul de control tactil face ușoară și precisă nivelarea prin intermediul afişajelor intuitive şi sonore. Pot fi afișate simultan informații precum statusul ”as-built” în timp real, o imagine mărită a nivelării sau o vizualizare 3D de sus.
Prin setarea datelor de design 3D pe monitorul de control, marcajele pot fi reduse sau eliminate; la fel şi dispozitivele de supraveghere şi de inspecţie finală. Siguranţa este mult îmbunătăţită şi nu mai este nevoie de personal numeros pe şantier sau în preajma utilajului. Butoanele inteligente ON/OFF pentru funcţia semiautomată sunt complet integrate în joystick-uri.

MEq
By MEq martie 23, 2017 15:44