Böcker lansează cea mai puternică automacara cu radiocomandă din clasa camioanelor de 26 t

MEq
By MEq februarie 11, 2018 17:07

Böcker lansează cea mai puternică automacara cu radiocomandă din clasa camioanelor de 26 t

Noua macara pe șasiu de camion AK 52 poate ridica 12 tone! Având decenii de experiență în dezvoltarea tehnologiei de ridicare, producătorul german Böcker va lansa pe piață ceea ce este probabil cel mai puternic model de macara cu braț din oțel-aluminiu, deschizând astfel o gamă largă de noi aplicații. Prin extinderea portofoliului său de produse pentru a include noua macara AK 52 montată pe șasiu camion, Böcker prezintă un echipament capabil să ridice sarcini foarte mari la înălțimi extreme.

Noua macara mobilă de la Böcker demonstrează o rază de lucru remarcabilă pentru ridicarea sarcinilor grele, fiind ușor de configurat și de operat în același timp. Cu o sarcină utilă maximă de 12 t și o extensie a brațului de 52 m (opțional de 55 m), AK 52 este cea mai puternică macara mobilă cu braț din oțel-aluminiu din clasa de camioane de 26 t. Folosind cel mai nou sistem hibrid de braț telescopic, într-o gamă de pivotare infinită, aceasta deschide o gamă largă de operare, oferind o rază remarcabilă de până la 45 m.

Se poate extinde cu o sarcină la vârf de 1 t până la 34 m, atingând totodată o înălțime de 30 m. Aceasta înseamnă că poate ajunge și pe cealaltă parte a clădirilor, ceea ce o face ideală pentru lucrări la clădiri cu mai multe etaje, în aplicații industriale, de manipulare a geamurilor și a fațadelor. O astfel de rază este posibilă datorită brațului telescopic controlat prin radiocomandă, care poate deplasa o greutate de până la 1 t, chiar și în poziții orizontale, în extensie. Iar pentru a fi și mai eficientă, brațul telescopic poate fi extins în orice poziție a turnului cu sarcini de până la 1 t sau cu nacelă încărcata atașată. Datorită tehnologiei puternicului cilindru, se poate extinde complet, fără a modifica unghiul turnului, chiar și într-o poziție aproape verticală.

Sistemul Easy-Lock de pe noua macara montată pe șasiu de camion îi permite să fie convertită pentru utilizarea ca platformă de lucru la înălțime într-un timp foarte scurt, fără a folosi unelte suplimentare. Special dezvoltata de Böcker pentru AK 52, nacela de lucru la înălțime este proiectată pentru o sarcină utilă de 600 kg și se poate extinde hidraulic până la 3,5 m în timpul operării, oferind astfel o arie mare de lucru, pentru zonele îndepărtate. Faptul că poate fi rotită hidraulic la 400° o face, de asemenea, extrem de flexibilă.

Circuitul principal de alimentare al macaralei AK 52 este dirijat prin interiorul turnului principal și prin braț, asigurându-i astfel protecție împotriva factorilor externi și deteriorărilor. Profilul închis al turnului împiedică pătrunderea obiectelor străine în interior. Alimentarea cilindrului este protejată în interiorul carcasei suportului. Compartimentele de depozitare din oțel inoxidabil întregesc gama de caracteristici bine proiectate.

Noua macara AK 52 montată pe șasiu de camion este echipată cu un sistem inteligent de control, care, împreună cu sistemul modern radiocomandă cu afișaj grafic complet, permite o operare simplă și garantează siguranță maximă în timpul operațiilor. Printre altele, tehnologia de control dispune de un sistem de reglare automată cu funcție de auto-nivelare a stabilizatorilor laterali, limitarea rotației și a unghiului de ridicare pentru braț în timpul operării, precum și o funcție „go-home” pentru plierea ușoară și rapidă a macaralei. Tehnologia opțională cu cameră video, montată permanent pe braț, îi permite operatorului să controleze brațul în ”punctele moarte” folosind display-ul stației de radiocomandă.

MEq
By MEq februarie 11, 2018 17:07