Colaborare între companiile Elmas SRL și Martin Alther Forst

MEq
By MEq noiembrie 9, 2022 20:47

Colaborare între companiile Elmas SRL și Martin Alther Forst

Din luna octombrie 2022, companiile Elmas SRL și Martin Alther Forst + Landmaschinen AG din Elveția au demarat o colaborare nouă pentru distribuția utilajelor de tip tractor articulat forestier cu troliu Adler pe piața din România. Acestea sunt utilaje special destinate răriturilor și tratamentelor secundare.

Roțile motoare au o capacitate optimă de urcare și îi permit utilajului o gardă la sol înaltă. Datorită compensării pendulului utilajului din față / spate, suprafața de contact cu solul este mai mare ca niciodată. Acest lucru crește tracțiunea în pante, atunci când trebuie să depășească obstacole (bețe, crengi, pietre).

Un alt avantaj este distribuția greutății. Partea față este responsabilă pentru 60% din masa utilajului, ceea ce îmbunătățește foarte mult stabilitatea în tren. Cu direcția articulată, tractorul evită efectul de forfecare la sol, ceea ce înseamnă o protecție suplimentară.

Opțional, sistemul de prindere al troliului auxiliar față poate fi comutat manual pe troliul cu cablu Adler. Aceasta înseamnă că tractorul articulat poate fi folosit și pentru tractarea altor utilaje în pante abrupte. Operatorul poate regla puterea de tragere din radiocomandă.

Producătorul elvețian a pus accent pe ușurința și calitatea service-ului. De asemenea, dispozitivele de protecție pot fi demontate în scurt timp. Utilajul încorporează componente dovedite, de la motorul diesel Yanmar de 70 hp cu filtru de particule și până la troliul cu cablu Adler, cu o forță de tracțiune de 6.0 t. Anvelopele mari 400/70 R18 permit o capacitate bună de urcare în pante și în teren accidentat, utilajul având o gardă la sol de 300 mm. Transmisia e hidrostatică, iar tracțiunea e integrală, cu diferențial blocabil 100%. Dimensiunile utilajului sunt: masa – 2600 kg; lungimea – 3500 mm; lățimea – 1725 mm; înălțimea – 1670 mm.

MEq
By MEq noiembrie 9, 2022 20:47