Wacker Neuson și John Deere – acord pentru fabricarea de excavatoare mini și compacte

MEq
By MEq iunie 16, 2022 12:42

Wacker Neuson și John Deere – acord pentru fabricarea de excavatoare mini și compacte

Wacker Neuson Group și John Deere Construction & Forestry Company, membră a Deere & Company, SUA, lider global în domeniul utilajelor agricole, de construcții și forestiere, au ajuns la un acord în ceea ce priveste fabricarea de miniexcavatoare și excavatoare compacte.

Acordul exclusiv OEM de furnizare pe termen lung acoperă gamele de miniexcavatoare și excavatoare compacte cu o masă mai mică de 5 tone, inclusiv excavatoare electrice cu baterii. Wacker Neuson va proiecta și produce utilajele la fabricile sale din Menomonee Falls, SUA, și Linz, Austria, în funcție de cerințele John Deere, în principal pentru piețele din America de Nord. Excavatoarele vor fi distribuite sub marca John Deere prin intermediul rețelei globale de dealeri John Deere. Companiile plănuiesc o introducere treptată a modelelor. Totodată, modelele Wacker Neuson din aceeași gamă de produse vor continua să fie distribuite sub marca Wacker Neuson prin rețeaua proprie de distribuție a producătorului german.

Conducerea Wacker Neuson este încrezătoare că acest acord va accelera substanțial traiectoria de creștere profitabilă a grupului german pe termen mediu. Cu toate acestea, nu se așteaptă contribuții semnificative la vânzări și câștiguri în următorii trei până la patru ani.

Acordul acoperă și o colaborare tehnică între John Deere și Wacker Neuson la nivelul gamei de excavatoare de 5-9 tone. John Deere va achiziționa și va încorpora designul și IP-ul tehnic furnizate de Wacker Neuson, adaptându-le și evoluându-le pentru a satisface propriile cerințe de producție și inovare. Aceste modele vor fi produse și lansate pe piață exclusiv de către John Deere, în timp ce Wacker Neuson va continua în mod independent să dezvolte, să producă și să distribuie propriile excavatoare de 5-9 tone sub propria marcă.

„Prin acest acord OEM cu John Deere pentru miniexcavatoare și excavatoare compacte suntem nerăbdători să adăugăm un alt nivel strategiei noastre de creștere. Relația noastră cu John Deere a fost o colaborare de succes care se întinde pe mulți ani, atât în sectorul agricol, cât și în cel al construcțiilor. Produsele noastre și excelența în producție completează acoperirea de piață pe care o are John Deere în America de Nord, pentru a deschide oportunități de business remarcabile pe segmentul excavatoarelor mini și compacte”, a explicat dr. Karl Tragl, președinte al consiliului executiv și CEO al Wacker Neuson Group.

„Acest acord cu John Deere completează în mod ideal strategia noastră de creștere în America. Oferim deja clienților noștri produse excelente sub marca Wacker Neuson și vom continua să punem un accent puternic pe extinderea portofoliului nostru de produse pentru piața nord-americană în viitor. Cooperarea cu John Deere deschide canale de vânzare suplimentare pentru miniexcavatoarele și excavatoarele noastre compacte de înaltă calitate”, a adăugat Gert Reichetseder, Președinte și CEO Wacker Neuson, America de Nord.

MEq
By MEq iunie 16, 2022 12:42