Wacker Neuson își consolidează divizia echipamentelor pentru beton prin achiziția Grupului Enar

MEq
By MEq martie 15, 2022 22:58

Wacker Neuson își consolidează divizia echipamentelor pentru beton prin achiziția Grupului Enar

Grupul Wacker Neuson, producător de top de utilaje ușoare și compacte, a ajuns la un acord privind achiziția a până la 100% din Grupul Enar, al cărui acționar majoritar este compania spaniolă Enarco S.A. Enar este un producător de utilaje ușoare pentru construcții, specializat în compactarea betonului. Pe lângă o gamă largă de vibratoare interne pentru beton, portofoliul de produse al companiei acoperă, de asemenea, plăci vibratoare, maiuri și cilindri compactori cu operator pedestru pentru compactarea solului și a asfaltului. Scopul noii alianțe este consolidarea poziției pe piață a Grupului Wacker Neuson și extinderea internațională, în special în domeniul tehnologiei betonului.

„Odată cu achiziția Grupului Enar, am găsit modalitatea ideală de a ne extinde oferta pe piața în creștere a tehnologiei betonului. Produsele Enar sunt poziționate excelent, iar compania are un acces puternic pe piață, creând oportunități extrem de promițătoare pentru Grupul nostru” a spus Alexander Greschner, director de vânzări al Grupului Wacker Neuson.

Enar este o companie bine poziționată în sectorul său, cu o prezență robustă pe piețele europene și din America Latină. Compania operează la scară globală, generând vânzări de aproximativ 22 mil. EUR în 2021. Enar își produce produsele în orașul spaniol Zaragoza și are aproximativ 130 de angajați.

„Suntem încântați să avem în Wacker Neuson un partener puternic, deschizând perspective excelente pe termen lung pentru compania noastră și pentru brandul Enar. Sunt convins că fuziunea va oferi angajaților noștri cele mai bune oportunități de dezvoltare posibile și că noi – împreună cu Wacker Neuson – ne vom poziționa și mai bine pentru a satisface nevoile clienților noștri, pe măsură ce vom evolua”, a afirmat Jose Luis del Prim Imaz, CEO al Enarco SA.

Având în vedere poziția sănătoasă a Enar pe piață și nivelul ridicat de acceptare a produsele sale, Wacker Neuson va gestiona Enar ca marcă independentă. „Tehnologia betonului a fost întotdeauna una dintre competențele de bază ale Wacker Neuson Group. Achiziția va consolida această linie de business și ne va oferi acces la noi segmente de clienți. Enar își distribuie produsele prin canalele de vânzare ce nu sunt în centrul atenției mărcii noastre, Wacker Neuson, astfel că va fi o situație win-win pentru ambele părți”, a adăugat Greschner.
Tranzacția este așteptată sa fie încheiată în prima jumătate a lui 2022.

MEq
By MEq martie 15, 2022 22:58