MINExpo 2021: Komatsu va opera la distanță, din Las Vegas, un excavator aflat în Arizona

MEq
By MEq septembrie 10, 2021 12:51

MINExpo 2021: Komatsu va opera la distanță, din Las Vegas, un excavator aflat în Arizona

Ca un „preview” al capacităților sale de dezvoltare, menite să sprijine clienții în atingerea obiectivelor de siguranță și productivitate, Komatsu va opera de la distanta, din Las Vegas (pe durata târgului MINExpo 2021), un excavator hidraulic aflat în Arizona. Utilajul va executa operațiuni de încărcare a conceptului de camion autonom (prezentat de Komatsu la ediția anterioară a expoziției).

Despărțiți de o distanță de peste 400 de mile, excavatorul Komatsu PC7000-11 și operatorul său vor fi conectați prin intermediul unei o console Immersive Technologies, care oferă utilizatorului informațiile și vizibilitatea pe care le-ar avea dintr-o cabină reală. Numeroasele camere video și senzorii din jurul utilajului și cupei, precum și un monitor ce permite o vedere la 360 de grade îi asigură operatorului vizibilitatea și percepția situațională.

Dezvoltarea excavatorului hidraulic semiautonom de 700 de tone, cu operare de la distantă, este aproape finalizată, iar Komatsu intenționează să testeze conceptul de utilaj în exploatarea minieră a unui client al său, în 2022. Demonstrațiile live de pe durata târgului MINExpo oferă o scurtă privire asupra ofertelor viitoare pe care compania japoneză le va lansa pe piață. Pe durata expoziției, utilajul va lucra în zona de teste a Komatsu de lângă Tucson, Arizona.

Împreună cu Sistemul Autonom de Transport (AHS – Autonomous Haulage System) al Komatsu, excavatorul PC7000-11 oferă funcții de teleoperare semiautomatizate pentru a reduce timpii de ciclu și a reduce oboseala operatorului. Operarea asistata pe baza tehnologiei de realitate augmentată (AR) vine în sprijinul îmbunătățirii productivității, afișând informații și date ce oferă feedback în timp real.

Folosind senzorii și tehnologiile sistemelor Modular Mining și Immersive Technologies de la bordul utilajului, fiecare operație de încărcare se regăsește în datele colectate și tradusă în informații care sa conducă spre modalități de îmbunătățire potențială a productivității, siguranței și reducerii costurilor de funcționare. O funcție de îndrumare și instruire (coaching) a operatorului este, de asemenea, în curs de dezvoltare, utilizând tehnologia AR.

MEq
By MEq septembrie 10, 2021 12:51