Innovative Autonomous Haulage Vehicle de la Komatsu, expus la MINExpo 2016

MEq
By MEq octombrie 4, 2016 00:37

Innovative Autonomous Haulage Vehicle de la Komatsu, expus la MINExpo 2016

Komatsu Ltd. a prezentat la MINExpo International 2016, în Las Vegas, un „vehicul inovator autonom pentru transport” (Innovative Autonomous Haulage Vehicle), ce prezintă o structură fără cabină. Spre deosebire de modelele autonome 930E și 830E, Komatsu a dezvoltat acest nou vehicul exclusiv, conceput pentru a maximiza avantajele operării fără pilot uman.

Komatsu intenționează introducerea lui pe piață în viitorul apropiat. Prin distribuirea egală a sarcinii pe cele patru roți – atât atunci când vehiculul este încărcat, cât și descărcat –, precum și prin adoptarea solutiei cu tracțiune integrala, retarder și patru roți de direcție, Komatsu urmărește performanțe de vârf în ceea ce privește transportul cu acest concept de vehicul, în ambele direcții de deplasare (înainte/înapoi), eliminând astfel în totalitate nevoia virajelor de intoarcere (așa-numitele K-turns) la încărcare și descărcare pe șantiere.

În particular, Komatsu se așteaptă ca acest nou vehicul să îmbunătățească în mod considerabil productivitatea în exploatările de suprafață, acolo unde mașinile fără pilot uman se confruntă cu condiții dintre cele mai dificile, precum terenuri alunecoase cauzate de căderile abundente de ploi/ninsori sau spații limitate pentru încărcare.

Încă din 2008, Komatsu s-a poziționat ca lider tehnologic în acest domeniu, când a început comercializarea vehiculelor pe care se regăsea sistemul autonom de transport „Autonomous Haulage System” (AHS). De atunci, camioanele rigide grele cu AHS au transportat peste un miliard de tone de material excavat și minereu la scară largă, în mine din Chile și Australia. Prin continuarea eforturilor de optimizare a performanțelor utilajelor miniere și prin promovarea agresivă a vehiculelor controlate de la distanța și fără operator uman, Komatsu își ajută clienții să-și îmbunătățească semnificativ productivitatea.

Specificații tehnice:
Masa nominală a vehiculului: 416 t
Sarcina nominală: 230 t
Puterea: 2014 kW (2700 hp)
Raza de întoarcere: 15.9 m
Lungimea totală: 15 m
Lățimea totală: 8.5 m
Dimensiuni pneu: 59/80R63

MEq
By MEq octombrie 4, 2016 00:37