M57 Utility – M58 Utility: Soluţii compacte profesionale pentru aer comprimat

MEq
By MEq noiembrie 13, 2018 21:58

M57 Utility – M58 Utility: Soluţii compacte profesionale pentru aer comprimat

Compact, confortabil, economic: cele două motocompresoare staţionare noi pentru construcţii M58 Utility şi M57 Utility combină caracteristicile testate cu cele mai noi cerinţe, pentru utilizarea în zone cu emisii reduse.

În special drumarii montatori de parapeţi vor fi deosebit de încântaţi de M58 Utility. Datorită unui motor Kubota cu filtru de particule diesel (DPF), care îndeplineşte cerinţele directivei Tier 4 final, echipamentul poate fi utilizat în Europa în toate zonele cu emisii reduse. În acelaşi timp, a fost reproiectat şi modelul de succes anterior, M57 Utility.

Dimensiunile compacte, importante mai ales pentru montarea pe un camion, dirijarea gazelor de evacuare în sus şi structura bine gândită se păstrează la ambele modele. Pe lângă versiunea bine-cunoscută şi apreciată de 7 bar, care livrează, ca şi până acum, 5,1 m³/min, acum este disponibilă şi o versiune care asigură 4,35 m³/min la o presiune maximă de 10 bar, potrivită, de exemplu, pentru aplicaţii de sablare.

Datorită controlerului inteligent Sigma Control Smart (SCM), din dotarea standard, presiunea poate fi redusă uşor şi precis, în trepte de 0,1 bar, până la valoarea de 5 bar. Reglarea exactă a presiunii ajută la protejarea împotriva uzurii a ciocanelor perforatoare, care funcţionează optim la 6 bar. Ecranul color al controlerului oferă informaţii despre toţi parametrii de funcţionare, comunică defecţiunile şi afişează la timp reviziile programate.

Service deosebit de simplu
Uşurinţa cu care se realizează activităţile de service aferente seriei Mobilair devine acum o prioritate şi pentru gama compactă Utility. Instalaţiile sunt concepute în aşa fel încât toate punctele care necesită întreţinere să fie uşor accesibile, după îndepărtarea panourilor de protecţie, dinspre camion. Instalaţiile se alimentează cu combustibil dinspre partea frontală. Cu ajutorul racordurilor de întreţinere îndreptate către în afară, fluidele operaţionale pot fi evacuate confortabil, fără a ridica echipamentul.

Robinetele de evacuare a aerului comprimat sunt poziționate mai adânc și protejate în spatele unei clape metalice. Ambele sunt uşor de manevrat, atunci când echipamentul este montat pe suprafaţa de încărcare a unui camion. Reglajul Anti-Frost brevetat, împreună cu ungătorul opţional pentru scule, protejează sculele pneumatice conectate împotriva daunelor survenite prin corodare şi îngheţ.

Pentru cerinţe crescute privind calitatea aerului comprimat, M57 Utility şi M58 Utility pot fi echipate opţional cu un răcitor suplimentar pentru aerul comprimat. Blocul de compresie Kaeser cu şurub profil Sigma este antrenat fără pierderi la transmisie de un motor diesel Kubota (la M58 Utility, cu DPF), având, datorită rezervorului încorporat, o capacitate suficientă pentru mai mult de 10 ore de funcţionare continuă.

MEq
By MEq noiembrie 13, 2018 21:58