Brokk a lansat la Intermat 2018 patru noi roboți pentru demolări

MEq
By MEq mai 4, 2018 00:13

Brokk a lansat la Intermat 2018 patru noi roboți pentru demolări

La Intermat Paris, Brokk a avut cea mai mare lansare de produse din istoria companiei. Au fost introduse simultan nu mai puțin de patru modele noi, împreună cu o gamă largă de ciocane hidraulice Brokk și trei noi foarfece pentru beton Darda. Cele patru modele duc raportul putere-greutate – pentru care Brokk este renumită – la noi niveluri, datorită tehnologiei unice Brokk SmartPower.

Noul Brokk 170 înlocuiește modelul Brokk 160 în gama de produse. A luat tot ce este mai bun de la Brokk 160, peste care a adăugat tehnologia Brokk SmartConcept – puterea sistemului SmartPower, fiabilitatea SmartDesign, ergonomia și productivitatea SmartRemote. Folosind un tren de rulare electric SmartPower de 24 kW, acest utilaj ușor are o putere de demolare cu 15% mai mare decât predecesorul său. Lovește puternic împreună cu noul ciocan hidraulic Brokk BHB 205 și e brutal când e dotat cu noua foarfecă demolatoare Darda CC440. Cu toate acestea, își păstrează aceleași dimensiuni compacte ca Brokk 160, iar gama largă de accesorii e compatibilă între cele două modele.

Noul Brokk 200 definește o nouă clasă de greutate pentru roboții de demolări, completând intervalul dintre Brokk 170 și Brokk 300. Iar acest lucru îl face prin ”înghesuirea” puterii unui Brokk 280 de 3100 kg într-un pachet de 2100 kg, activat de tehnologia Brokk SmartPower. Acest robot de 27,5 kW poate folosi unelte cu o clasă de greutate peste dimensiunile sale, având puterea hidraulică necesară. În comparație cu Brokk 170, Brokk 200 vine cu noul ciocan hidraulic Brokk BHB 305, care lovește cu 40% mai puternic, și cu noua foarfecă Darda CC480.

Brokk 200 are o deschidere verticală și orizontală cu 15% mai mare, păstrând totodată dimensiunile compacte ale modelului Brokk 160. Lungimea suplimentară a șasiului și greutatea mașinii asigură un echilibru excelent, chiar și atunci când folosește atașamente mai grele și mai puternice. Per total, Brokk 200 reprezintă noul standard de putere cu comandă de la distanță – ideal în proiecte și aplicații grele, dificil de accesat.

A treia noutate este Brokk 300 – un exemplu al rapidității cu care roboții pentru demolări Brokk evoluează pentru a răspunde cerințelor tot mai mari ale industriei. Înlocuind recentul model Brokk 280, noul Brokk 300 vine împreună cu mult mai puternicul ciocan hidraulic Brokk BHB 455 (o putere de 40% mai mare). Echipat cu noua generație a tehnologiei Brokk SmartPower, puterea de ieșire este crescută la 37 kW, oferind debitul și presiunea hidraulică necesare atașamentelor mai grele și mai puternice cu care este asociat.

Puțin mai lung decât Brokk 280 și cântărind mai mult cu 500 kg, Brokk 300 păstrează aceeași lățime și înălțime ce-i oferă acces în aceleași locuri strâmte. Un nou sistem de braț crește raza verticală și orizontală la 6,5 m, respectiv 6,1 m.

Nu în ultimul rând, Brokk 520D stabilește un nou standard pentru roboții de demolări cu motor diesel, folosind un ciocan hidraulic mai mare care are cu 40% mai multă putere decât Brokk 400D pe care îl înlocuiește. Acest utilaj eco-friendly de cinci tone vine cu două opțiuni de motor diesel: o unitate Kohler Stage IV / Tier 4 Final (care îndeplinește noile standarde de emisii din UE și America de Nord) și un motor Kubota (disponibil pentru restul piețelor).

Noul Brokk 520D este ceva mai greu și mai lung decât Brokk 400D, folosind ciocanul hidraulic BHB 705 mai mare și având o rază de lucru cu 250 mm mai lungă. Sistemul său de braț greu și performanța hidraulică sporită îl ajută să facă față aceleiași game de atașamente mai grele și mai puternice, deja disponibile pentru Brokk 500, lansat anul trecut. Iar pentru a-l surclasa, Brokk 520D adaugă îmbunătățirile inteligente Brokk SmartDesign, care vor simplifica întreținerea zilnică și vor crește disponibilitatea mașinii.

Acești patru noi roboți pentru demolări de la Brokk reflectă focusul constant al companiei scandinave pe inovație, performanțe îmbunătățite și pe creșterea disponibilității utilajelor pentru clienții din întreaga lume. Fiecare dintre aceste noi modele aduce un nivel ridicat de performanță în raportul putere-greutate și fiabilitate robustă. Livrările noilor utilaje vor începe începând cu iunie-august 2018.

MEq
By MEq mai 4, 2018 00:13