John Deere își prezintă soluțiile tehnologice la Euroforest 2023

MEq
By MEq iunie 20, 2023 17:56

John Deere își prezintă soluțiile tehnologice la Euroforest 2023

Story Highlights

  • John Deere Forestry
  • utilaje forestiere John Deere
  • ELMAS Romania
  • IBC 3.0
  • Intelligent Harvester Head Control (IHC)
  • TimberMatic Maps

Related Articles

John Deere și prezintă soluțiile tehnologice la Euroforest 2023, crescând productivitatea în exploatarea forestieră și operarea ușoară prin inovații precum Intelligent Boom Control și noua extensie de braț. De asemenea, va expune noul sistem Intelligent Harvester Head Control și noua funcție TimberMatic Maps ce ușurează munca operatorilor. De la târgul Euroforest nu vor lipsi nici utilajele forestiere John Deere din seria G și cele mai recente modele de capete de recoltare.

IBC 3.0 aduce mai multe funcții automate pe forwardere
Controlul inteligent al brațului (IBC) este tehnologia John Deere în continuă evoluție ce îmbunătățește productivitatea exploatării forestiere și ajută operatorii de harvestere sau forwardere. Următoarea bornă în tehnologia IBC este IBC 3.0 pentru forwardere și noile funcții automate pe care le are pentru a facilita munca operatorilor. Cu noua versiune IBC 3.0, la apăsarea unui buton brațul se deplasează automat în poziția din care a fost preluată sarcina anterioară a graiferului – atât la încărcarea, cât și la descărcarea buștenilor. De asemenea, brațul poate fi mutat automat în poziția de transport prin apăsarea unui buton. Funcționalitatea IBC 3.0 pentru forwardere a fost prezentată în premieră la Swedish Forestry Expo și va putea fi testată la Euroforest 2023.

John Deere își prezintă soluțiile tehnologice la Euroforest 2023Noua extensie de braț XE
Extensia XE este un vârf de braț complet nou, cu prelungire și direcționare externă a furtunului hidraulic, pentru brațele CF5, CF7 și CF7S de 8,5 m ale forwarderelor mici și medii.

Structura este simplă și durabilă, cu un număr minim de suduri și găuri pentru șuruburi. Geometria bună a brațului îl face ușor de controlat, iar luminile nou poziționate, sub extensie, cresc vizibilitatea la vârful brațului. Brațul este îngust și cu laterale plate, astfel încât să nu deterioreze arborii rămași în picioare. Traseul furtunului hidraulic este, de asemenea, mai bine protejat.

Datorită articulației de legătură Y-link, furtunurile de la braț până la rotor și graifer sunt direcționate prin interiorul extensiei. Nu există circuite externe pentru furtun. Productivitatea este, de asemenea, îmbunătățită, datorită forței excelente de tracțiune de 2850 kg.

Controlul inteligent al capului de recoltare (IHC) îmbunătățește calitatea fasonării
Noul sistem Intelligent Harvester Head Control (IHC) facilitează recoltarea și îmbunătățește calitatea fasonării. Controlul forței cuțitelor de elagaj oferă capului de recoltare compresia potrivită și o precizie excelentă de măsurare în toate condițiile.

Reglarea corectă a presiunii a cuțitelor de elagaj este o cerință de bază pentru o operare bună și precisă a capului de recoltare. Realizarea setărilor corecte se bazează pe o serie de variabile, cum ar fi dimensiunea arborilor, speciile de arbori și condițiile de tăiere. Datorită noului sistem IHC, este mult mai puțin necesară modificarea setărilor de presiune ale cuțitelor de elagaj, ceea ce facilitează munca operatorului de recoltat.

Sistemul de control TimberMatic de la John Deere include setări de bază pentru controlul forței cuțitelor de elagaj, în funcție de speciile de arbori. Un senzor al cuțitelor de elagaj superioare măsoară în mod continuu forța de contact dintre arbore și capul de recoltare, iar sistemul IHC reglează compresia cuțitelor de elagaj în mișcare în parametrii setați. Acest lucru menține optimizată compresia cuțitelor de elagaj.

Cu o forță de compresie adecvată (nu excesivă), viteza de alimentare rămâne bună, stratul de suprafață al bușteanului nu este deteriorat și se evită consumul inutil de combustibil. Arborele nu este decojit, deci își păstrează valoarea adăugată mare, iar scoarța poate fi utilizată în producerea de energie. Setările corecte de presiune îmbunătățesc durabilitatea capului de recoltare.
Opțiunea IHC este disponibilă în Europa pentru capetele de recoltare John Deere H212 și H423.

John Deere își prezintă soluțiile tehnologice la Euroforest 2023TimberMatic Maps – informații vizuale despre poziția și locul exploatării
Speciile de arbori sunt afișate pe hartă în culorile selectate, până la ultimul arbore. Funcția IBC 3.0 a harvesterului permite vizualizarea buștenilor în funcție de punctul și poziția lor de tăiere. Noua afișare vizuală este mai grafică și oferă operatorului de forwarder informații avansate despre parchete.

Înregistrare automată pentru spațiul de încărcare
Înregistrarea automată la spațiul de încărcare identifică fazele de lucru în care speciile de arbori selectate sunt încărcate. Sistemul identifică, de asemenea, locația din care este colectat sortimentul de cherestea și marchează automat cheresteaua din acel loc specific ca fiind mutată în spațiul de încărcare. Funcția reduce acțiunile cerute de operatorul de forwarder și afișează tuturor părților implicate o imagine mai actualizată a parchetului din care s-a făcut recoltarea. Instrumentele ușor de utilizat facilitează munca operatorului și lasă mai mult timp pentru planificarea muncii.

Aspectele vizuale și de utilizare ale interfeței TimberMatic Maps au fost, de asemenea, îmbunătățite. Interfeței i-a fost adăugat un rezumat al producției, ce arată calculele diferitelor specii de lemn în metri cubi și ca procent din parchetul de exploatare.

TimberMatic Maps este o funcție standard pe toate harvesterele și forwarderele John Deere din seria G încă din toamna lui 2018. Clienții primesc întotdeauna versiuni actualizate ale aplicației, gratuit. Sistemul poate fi adaptat și la utilaje mai vechi care îndeplinesc cerințele de echipare. TimberManager este un serviciu online gratuit care afișează în timp real starea parchetului exploatat.

De peste 50 de ani, John Deere Forestry Oy vine în întâmpinarea nevoilor clienților din industria forestieră. Angajamentul companiei pentru dezvoltarea de soluții destinate domeniului forestier a condus la crearea unor inovații de pionierat, ce sporesc productivitatea și ușurează munca.

Pentru informații suplimentare despre utilajele forestiere John Deere, contactați reprezentantul oficial John Deere în România.

MEq
By MEq iunie 20, 2023 17:56