John Deere Forestry a adus la FinnMETKO 2022 ce are mai bun

MEq
By MEq septembrie 2, 2022 12:47

John Deere Forestry a adus la FinnMETKO 2022 ce are mai bun

Story Highlights

  • John Deere Forestry
  • FinnMETKO 2022
  • utilaje forestiere
  • exploatare forestiera
  • forwarder John Deere
  • harvester John Deere
  • TimberMatic Maps
  • TimberManager
  • IBC

Related Articles

În ultimii 50 de ani, John Deere Forestry Oy a îndeplinit nevoile clienților pentru exploatare forestieră. Angajamentul companiei pentru dezvoltarea de soluții de recoltare forestieră a creat multe inovații, care sporesc productivitatea și ușurează munca. În cadrul expoziției FinnMETKO, John Deere a prezentat forwarderele 1010G, 1110G, 1210G și 1510G, precum și harvesterele următoare: 1070G cu cap de recoltat H212, 1170G 6W cu cap de recoltat H424, 1170G 8W cu cap de recoltat H423, 1270G 8W cu capul de recoltat H425, 1270G 8W cu capul H424 și 1470G 6W cu capul de recoltat H425. Împreună cu aceste utilaje s-au prezentat și aplicațiile TimberMaticTM Maps și TimberManagerTM.

Exploatarea forestieră are acum o dimensiune complet nouă datorită noilor hărți din aplicația TimberMatic Maps. Noile hărți inteligente au fost dezvoltate special pentru nevoile antreprenorilor de utilaje forestiere și ale operatorilor. Anterior, TimberMatic Maps a servit în primul rând operatorilor forwardere, ca urmare a datelor colectate de senzorii harvesterului și a locației precise a arborilor tăiați. Noile straturi de hărți oferă operatorului informații clare și avansate despre teren și despre speciile de arbori din locul de exploatare.

Straturile hărții permit o planificare interesantă și de înaltă calitate a muncii. Totodată, facilitează întocmirea planurilor de exploatare forestieră, permițând, de asemenea, operațiuni fluide pentru forwardere. Informațiile despre forma terenului, umiditate, lungimea arborelui și diferitele specii de arbori aduc un plus muncii operatorului. Planificarea bazată pe date simplifică munca, mărește profitabilitatea exploatării forestiere și ajută la desfășurarea lucrărilor într-un mod prietenos cu biodiversitatea. De asemenea, distanțele de parcurs în pădure sunt optimizate pentru a fi cât mai economice posibil, reducând consumul de combustibil.

TimberMatic Maps și TimberManager sunt funcții standard pe toate noile harvestere și forwardere John Deere din seria G încă din toamna lui 2018. Clienții primesc întotdeauna versiuni actualizate ale aplicațiilor, gratuit. Sistemul poate fi adaptat și la utilaje mai vechi care îndeplinesc cerințele echipamentelor.
Hărțile au mai multe straturi, care pot fi folosite și ca suprapuneri în planificarea lucrării.

Notificări de utilizare a pădurilor și Harta speciilor de arbori
Notificările privind utilizarea pădurii, combinate cu o hartă a speciilor de arbori, oferă o bază bună pentru planificarea lucrărilor. Informațiile despre arboretele din afara zonei de tăiere ușurează munca operatorului de harvester atunci când se apropie de limita zonei de tăiere. Harta speciilor de arbori arată, de asemenea, traseele de deplasare ale utilajelor în aplicațiile anterioare de rărituri.

Harta terenului cu vedere oblică și harta pentru depozitare
Harta indică forma terenului. Harta terenului cu vedere oblică, combinată cu harta de pentru depozitare, afișează zonele cele mai potrivite pentru depozitarea lemnului la marginea drumului.

Harta de deplasare
Pe lângă umiditatea solului, harta evidențiază și pantele abrupte. Harta facilitează evaluarea potrivită a recoltării pe timpul verii, de exemplu, sau selectarea celor mai bune rute de deplasare și planificarea rețelei de rute de conducere.

Harta vizibilității
Harta oferă informații prealabile despre necesitatea tăierii (curățării) în parchet.

Lungimea arborilor
Harta indică lungimea arborilor, până la ultimul detaliu. Harta lungimii arată, de asemenea, traseele de deplasare ale utilajelor pentru răriturile executate anterior.

Executarea lucrărilor de rărituri
Harta indică numărul de arbori comparativ cu densitatea optimă de creștere. Scala de culori indică necesitatea lucrărilor de rărituri în parchetul respectiv.

Date despre arbori
În pre-planificarea parchetului de exploatare forestieră și în programare, indicarea arborilor din zona de recoltare este esențială. Harta arată volumul total și volumul cubic al suprafeței de recoltat pe specii de arbori (brad, pin și lemn de esență tare). Tipul de exploatare forestieră (tăiere finală, primară, a doua rărire sau rărire pentru extinderea rotației) poate fi specificat pe hartă și poate arăta cu precizie considerabilă tăierea estimată pentru un tip de exploatare selectat.

Instrument de planificare pentru exploatare asistată
John Deere Forestry oferă clienților săi un instrument avansat pentru planificarea parchetului forestier; instrumentul facilitează utilizarea unei game largi de informații furnizate de mai multe straturi diferite ale hărții. Instrumentul de planificare a parchetului de exploatare din TimberMatic Maps facilitează implementarea planurilor de exploatare realizate în TimberManager. Dacă planul de exploatare nu a fost făcut în prealabil, acesta poate fi schițat direct în aplicația TimberMatic Maps. Odată trasată zona, speciile de arbori ale întregului parchet și volumele totale pot fi vizualizate, iar estimarea de tăiere poate fi ajustată.

Pașii de planificare ghidați ai instrumentului sprijină operatorul în deciziile privind rărirea și tăierea finală, făcând exploatarea forestieră mai rapidă și de o calitate mai bună. O bună planificare a locurilor de depozitare și calendarul mai precis al distribuției speciilor de lemn produse eficientizează întregul lanț de producție și logistică. Rata de utilizare a utilajului se îmbunătățește, iar planificarea operatorului este mai ușoară. Planificarea în avans a rutelor de deplasare reduce distanțele și consumul de combustibil, iar siturile naturale sunt luate în considerare mai bine.

IBC este deja la versiunea 3.0
Sistemul de Control Inteligent al Brațului (IBC) de la John Deere este disponibil pe toate utilajele forestiere John Deere WCTL (metoda de exploatare Wheeled-Cut-To-Length). IBC a fost introdus pentru prima dată în 2013. Cea mai recentă versiune, IBC 3.0, introduce mai multe caracteristici de asistență pentru operator care ghidează operatorii către metodele de lucru corecte, cresc productivitatea și îmbunătățesc valoarea de revânzare a utilajului.

– Prevenirea pivotării în exces a capului de recoltare protejează furtunul hidraulic împotriva deteriorării.
– Sistemul de asistență la alimentare ghidează operatorul pentru a evita îndreptarea trunchiurilor către utilaj sau către cabină.
– Sistemul de asistență la tăiere ghidează operatorul pentru a evita efectuarea tăierii înspre cabină.

Funcția de alimentare încetinește semnificativ mișcările atunci când brațul apucă și trage un trunchi către utilaj și se oprește atunci când întâlnește o zonă de siguranță predefinită. Sistemul de asistență la tăiere previne efectuarea operațiunilor de tăiere spre cabină. Iar prevenirea supra-rotației capului de recoltare protejează furtunul hidraulic împotriva deteriorării. Funcțiile de asistență pentru operator și cele care îi ghidează pe operatori către metodele de lucru corecte nu numai că protejează utilajul împotriva daunelor externe, dar reduc și costurile de întreținere și îmbunătățesc valoarea de revânzare a utilajului. IBC 3.0 este disponibil pentru modelele de harvestere 1270G (echipate cu capete de recoltare H425, H425HD și H424) și 1470G (cu capete de recoltare H425 și H425HD).

Prezentarea noii extensii de braț XE
Extensia XE este un vârf de braț complet nou, cu prelungire și direcționare externă a furtunului hidraulic, pentru brațele CF5, CF7 și CF7S de 8,5 m ale forwarderelor mici și medii.

Structura este simplă și durabilă, cu un număr minim de suduri și găuri pentru șuruburi. Geometria bună a brațului îl face ușor de controlat, iar luminile nou poziționate, sub extensie, cresc vizibilitatea la vârful brațului. Brațul este îngust și cu laterale plate, astfel încât să nu deterioreze arborii rămași în picioare. Traseul furtunului hidraulic este, de asemenea, mai bine protejat.

Datorită articulației de legătură Y-link, furtunurile de la braț până la rotor și graifer sunt direcționate prin interiorul extensiei. Nu există circuite externe pentru furtun. Productivitatea este, de asemenea, îmbunătățită, datorită forței excelente de tracțiune de 2850 kg. Producția extensiei va începe în această iarnă (2022-2023).

Vârf de braț pliabil XI pentru forwardere mici și mijlocii
Vârful de braț pliabil XI este echipat cu o extensie de furtun ascunsă și este disponibil pentru forwarderele mici și mijlocii 910G, 1010G, 1110G, 1210G și 1510G. Raza maximă a brațului este de 10 m. Brațele cu vârf pliabil pentru macaralele de încărcare CF7 și CF7S mai vechi pot fi înlocuite cu noul braț cu vârf pliabil XI.

MEq
By MEq septembrie 2, 2022 12:47