Hyundai își extinde Seria A de excavatoare pe șenile

MEq
By MEq martie 29, 2022 15:23

Hyundai își extinde Seria A de excavatoare pe șenile

Story Highlights

  • Hyundai Construction Equipment
  • Hyundai HX160A L
  • Hyundai HX180A L
  • excavatoare pe senile Hyundai Seria A
  • utilaje Hyundai
  • motor Cummins

Related Articles

Odată cu lansarea modelelor HX160A L și HX180A L, Hyundai Construction Equipment introduce în Seria A alte două excavatoare pe șenile. Aceste utilaje de clasa medie sunt propulsate de cele mai noi motoare diesel Cummins, îndeplinind standardele de emisii Stage V fără necesitatea unui sistem EGR. Cu un consum de combustibil îmbunătățit, modelele de 16 și 18 tone oferă viteză de operare și performanță îmbunătățite, cu vizibilitate și siguranță sporite.

Pentru a profita la maximum de performanța suplimentară oferită de motorul diesel Cummins B4.5, Hyundai a adpotat sistemul de control independent al pompei electrice (EPIC). Ambele excavatoare beneficiază de o putere brută de 115 kW (155 hp) și de un cuplu de vârf de 712 Nm, disponibil la 1.200 rpm. Pompele hidraulice duble cu cilindree variabilă furnizează un debit de 160 lpm, oferind modelelor HX160A L și HX180A L o productivitate crescută în comparație cu multe utilaje concurente.

Controlul îmbunătățit al puterii motorului și al sistemului hidraulic a dus la creșterea eficienței consumului de combustibil, excavatoarele obținând un câștig de eficiență de 5% față de seria anterioară HX la nivelare și încărcarea camioanelor, în modul P. Prin optimizarea designului supapei de control principal și a traseului liniei hidraulice, Hyundai a redus la minimum pierderile de energie în cadrul sistemului.

Noul mod Lifting îmbunătățește controlul fin și capacitatea de ridicare, reducând turația motorului, activând creșterea puterii și oferind un control îmbunătățit al debitului pompei. Mașinile sunt oferite și cu un control opțional Fine Swing, care ușurează mișcarea brațului la începutul și oprirea mișcării de pivotare. Blocarea de siguranță automată (Auto Safety Lock) este oferită ca standard, prevenind operarea neintenționată a funcțiilor hidraulice ale excavatorului.

Operatorul poate seta viteza de ridicare a brațului în comparație cu viteza de pivotare, prin activarea și dezactivarea funcției de prioritate a brațului. Viteza balansierului poate fi, de asemenea, reglată fin, prin activarea și dezactivarea funcției de regenerare a brațului. Acum este posibilă salvarea setărilor utilajului prin noul mod de lucru Key On Init, pentru a aplica setările la pornirea motorului. De asemenea, proprietarul utilajului poate restricționa accesul operatorului la unele funcții din meniu, dacă este necesar.

Cerințe individuale
HX160A L are o greutate operațională de 17.455-19.050 kg, în timp ce HX180A L cântărește 18.140-19.985 kg (în funcție de configurație). Ambele modele pot fi furnizate cu o gamă de saboți de șenile, de la 500 mm la 700 mm, în timp ce HX180A L poate fi echipat și cu saboți cu presiune scăzută la sol, cu o lățime de 800 mm. Clienții pot alege să echipeze oricare dintre modele cu lamă buldozer cu lățime completă, sporind versatilitatea și stabilitatea.

Lungimea standard a brațului monoboom este de 5.100 mm și sunt oferite trei tipuri de balansier, cu lungimea de 2.200 mm, 2.600 mm și 3.100 mm. Acestea oferă raze maxime de săpare de până la 9.450 mm și o adâncime maximă de săpare de 6.530 mm. În mod alternativ, clienții pot alege din fabrică un braț din două piese (twoo-piece boom), cu o lungime a brațului de 5.100 mm cu lungimi ale balansierului de 2.200 mm și 2.600 mm. Raza maximă de săpare cu brațul din două piese este de 9.110 mm, în timp ce adâncimea maximă de săpare este de 5.690 mm.

Numeroase opțiuni permit personalizarea completă a excavatoarelor, cumpărătorii putând specifica sistemul de camere Advanced Around View Monitoring (AAVM) de la Hyundai – pentru vizibilitate și siguranță maximă pe șantier. Clienții pot alege, de asemenea, o cameră mirror view, ce ajuta operatorul să acopere punctele moarte vizuale din dreapta utilajului.

Operatorii pot specifica o protecție opțională de Level 2 pentru căderea obiectelor (FOG) pentru cabină și există protecții laterale opționale pentru structura superioară a utilajului (pentru folosirea în condiții strâmte sau în condiții de operare mai severe). Alte opțiuni includ prevederea unei supape cu trei căi, pentru funcționare cu cupă/ clamshell, un pre-filtru pentru admisia de aer a motorului și un pre-heater a lichidului de răcire a motorului.

Precizie crescută
Cabina Seriei A oferă o creștere cu 13% a spațiului interior pentru operator, cu un design îmbunătățit al mânerului ușii cabinei, facilitând accesul la scaunul operatorului și îmbunătățind vizibilitatea pe partea laterală a utilajului. Există, de asemenea, trepte mai largi, antiderapante, pentru un acces mai ușor în cabină și la zonele de service.

La interior găsim un ecran tactil de 8 inch pentru toate informațiile principale, display care poate fi controlat și dintr-un jog/dial (buton rotativ). Excavatoarele pot fi echipate cu comenzi auxiliare proporționale opționale în capetele manetelor de joystick Kawasaki. Este disponibilă, de asemenea, deplasarea în linie dreaptă cu o singură pedală.

Excavatoarele Hyundai HX din Seria A beneficiază de o serie de tehnologii de conectivitate digitală de ultimă generație, precum sistemul standard de management de la distanță Hi-MATE dovedit, care oferă cel mai înalt nivel de conectivitate la servicii și capacitate de diagnosticare la distanță. Aplicația Mobile Fleet a fost actualizată pentru a permite proprietarilor de flote acces ușor la datele de funcționare ale utilajului, inclusiv folosirea economică și recunoașterea codurilor de eroare.

Cost de service redus
Excavatoarele beneficiază de o revizuire a pachetului de răcire care contribuie la îmbunătățirea exploatării. Intervalele de înlocuire a uleiului de motor și a filtrului de ulei au fost extinse de la 500 de ore la 800 de ore, în timp ce intervalele pentru filtrul de combustibil și prefiltru sunt acum duble, de 1.000 de ore. Acest lucru contribuie la reducerea costurilor de service și întreținere și la reducerea timpului de nefuncționare planificat.

Opțional, Engine Connect Diagnostics (ECD) – o resursă integrată între Cummins și Hyundai – permite tehnicienilor și dealerilor să vina în ajutorul clienților cu rapoarte de diagnosticare și date privind performanța motorului. HCE-DT Air permite, de asemenea, îi clientului să se conecteze wireless prin intermediul unui smartphone sau laptop, pe loc.

MEq
By MEq martie 29, 2022 15:23