IHC – Controlul inteligent al capului de recoltare

MEq
By MEq aprilie 24, 2023 14:37

IHC – Controlul inteligent al capului de recoltare

Story Highlights

  • John Deere
  • Elmas Romania
  • IHC – Intelligent Harvester Head Control
  • harvester head
  • John Deere H212
  • John Deere H423
  • utilaje forestiere

Related Articles

Noul sistem de control inteligent al capului de recoltare IHC (Intelligent Harvester Head Control) de la John Deere facilitează recoltarea și îmbunătățește calitatea de fasonare. Controlul forței cuțitelor de elagaj menține o compresie adecvată a capului de recoltare și permite o precizie excelentă de măsurare indiferent de condițiile de lucru.

Setarea corectă a presiunii cuțitelor de elagaj este o cerință de bază pentru operarea bună și precisă a capului de recoltare. Determinarea setărilor corecte se bazează pe o serie de variabile, precum dimensiunea arborilor, speciile de arbori și condițiile de tăiere. Datorită noului sistem IHC (Intelligent Harvester Head Control), nevoia reglajelor pentru presiunea cuțitelor este redusă semnificativ, ușurând munca operatorului de utilajul de recoltat.

IHC – Controlul inteligent al capului de recoltareControlul forței cuțitelor de elagaj se bazează pe setările principale pentru fiecare specie de arbore, setări definite în sistemul de control TimberMatic de la John Deere. Un senzor de forță de la nivelul cuțitului superior de elagaj al capului de recoltare măsoară constant forța cu care este strâns trunchiul, iar sistemul IHC o reglează, dacă este necesar, în limitele date. Acest lucru conferă cuțitelor o forță de strangere suficientă, dar nu excesivă. Astfel, calitatea fasonării și a măsurării rămâne la un nivel ridicat.

Ușurința utilizării îmbunătățește productivitatea
Datorită acestei inovații, operatorul harvesterului nu trebuie să regleze în mod constant setările capului de recoltare în funcție de caracteristicile arborelui sau de condițiile variabile; în schimb, sistemul IHC ajustează presiunea de compresie a cuțitelor de elagaj după cum este necesar.

Pe lângă ușurința în utilizare, sistemul IHC îmbunătățește productivitatea recoltării. Forța de compresie suficientă asigură măsurarea exactă a diametrului și lungimii, precum și o calitate excelentă a fasonării. Când forța de compresie este adecvată și nu e excesivă, viteza de avans rămâne bună, stratul de suprafață al trunchiului nu este deteriorat și nu se consumă combustibil în exces. În plus, nu are loc decojirea copacului, astfel încât valoarea adăugată rămâne mare, iar scoarța poate fi recuperată pentru uz suplimentar. Setarea corectă a presiunii îmbunătățește și durabilitatea capului de recoltat.

IHC – Intelligent Harvester Head Control este o funcție pe care John Deere o dezvoltă în mod constant. Opțiunea este disponibilă pentru capetele de recoltare John Deere H212 și H423.

Pentru informații suplimentare, contactați reprezentantul oficial John Deere în România.

MEq
By MEq aprilie 24, 2023 14:37