Komatsu aduce la Bauma excavatorul HRD PC490LC-10

MEq
By MEq martie 8, 2016 20:01

Komatsu aduce la Bauma excavatorul HRD PC490LC-10

Ultima noutate din gama Komatsu de excavatoare pentru demolări la înălţime este PC490LC-10 High Reach Demolition (HRD), cu tren de rulare ajustabil, şi va fi expus la Bauma 2016. Modelul a putut fi văzut mai întâi anul trecut la Intermat, Paris, fiind distins în 2015 cu premiul „Innovation of the Year” de către National Federation of Demolition Contractors (NFDC).

Utilajul aduce avantajele gamei -10 în industria specializată a demolărilor şi este ideal pentru demolarea structurilor industriale grele. Dezvoltarea acestui echipament original Komatsu a durat peste 2,5 ani și a primit girul calității după ce a trecut testele stricte de performanță. Stabilitatea excavatorului este semnificativ îmbunătăţită de noul tren de rulare cu lăţime reglabilă ce dispune de un cadru al şenilelor mai lung decât cel standard. În doar câteva minute, lăţimea trenului de rulare poate varia de la 4000 mm (lăţimea de lucru) la 3000 mm, uşurând transportul utilajului. Odată cu noul tren de rulare, greutatea operaţională maximă a utilajului a crescut la puţin peste 70 t (70.250 kg). PC490LC-10 HRD este propulsat de un motor Komatsu SAA6D125E-6A de 270 kW (362 hp) şi este conform cu standardele de emisii Stage IIIB/Tier 4 interim. Nu în ultimul rând, sistemul telematic KOMTRAX și programul de întreținere Komatsu Care oferă suport, protejează maşina împotriva utilizării abuzive și garantează eficiență maximă și timpi de funcționare.

PC490LC-10 HRD_02

Proiectat, fabricat, testat și asistat de Komatsu, excavatorul PC490LC-10 HRD este construit pentru lucrări de demolare: are o rază largă de acţiune, cu o înălțime maximă de lucru de 28 m. Cilindrii cu diametru mare ai braţului asigură o putere hidraulică maximă în orice moment, pentru un control total.
Noul sistem de indicare a razei de lucru nu interferează cu controlul mașinii. Acesta oferă indicații în timp real ale poziției exacte a fiecărei secțiuni a echipamentului de lucru, pentru a se asigura că operatorul este înştiinţat de raza de lucru disponibilă. Sistemul include setări memorate pentru 15 atașamente (cu nume selectabile) și ia în considerare înclinarea mașinii de bază pentru calcularea razei de lucru disponibile. Sistemul este eficient atât pentru configuraţia high reach, cât şi pentru cea medium reach.

Cabina utilajului este montată pe un mecanism de înclinare, cu un unghi ajustabil între 0 şi 30 grade.
De asemenea, utilajul este echipat cu sistemul Komatsu EMMS (Equipment Management Monitoring System) care îmbunătăţeşte caracteristicile de diagnosticare, ce oferă operatorilor și tehnicienilor o capacitate mai mare de monitorizare și remediere a problemelor. EMMS monitorizează continuu toate sistemele critice și de întreținere preventivă, oferind asistență pentru a minimiza diagnosticarea și timpii de depanare.
Motorul Komatsu SAA6D125E-6A utilizează un sistem avansat de control electronic pentru a gestiona debitului de aer, injecția de combustibil, parametrii combustiei, precum și funcțiile de post-tratare, optimizând performanțele, reducând emisiile și oferind capacităţi avansate de diagnosticare.

MEq
By MEq martie 8, 2016 20:01