BELAZ introduce un nou camion rigid de 180 tone capacitate

MEq
By MEq mai 8, 2023 13:51

BELAZ introduce un nou camion rigid de 180 tone capacitate

Constructorul de camioane miniere din BELAZ introduce un nou produs promițător în seria 7518, bazat pe experiența sa îndelungată de dezvoltare, producție și operare a camioanelor rigide anterioare din clasa de 180 de tone. Asamblat în atelierul experimental, noul BELAZ-75184 are un șasiu de înaltă rezistență, ușor, un motor puternic (Cummins), transmisie electrică eficientă AC, o cinematică optimizată a suspensiei și un sistem rapid de basculare a benei.

Primele modele din această serie – BELAZ-75180 și BELAZ-75182 – și-au demonstrat capabilitățile în carierele din diferite țări de pe glob, dar provocările actuale necesită o regândire și o modernizare a produselor. O serie de noi decizii la nivel de proiectare, tehnologie și îmbunătățiri a făcut ca noul BELAZ-75184 să fie mai fiabil, mai eficient și mai confortabil.

„Această clasă de capacitate are un potențial uriaș. De exemplu, această capacitate de încărcare utilă este solicitată de companiile ruse din industria extractivă (aur și alte minereuri)”, spune Aleksandr Naskovets, directorul departamentului de designer al BELAZ. „În schimbul utilajelor străine, care au părăsit piața rusă, suntem gata să oferim vehiculul nostru actualizat.”

La construcția șasiului noului BELAZ-75184 s-a folosit oțel de înaltă rezistență. În zonele cele mai solicitate ale șasiului, elementele de armare turnate sunt încorporate structural. Cinematica suspensiei a fost reînnoită și optimizată. Aceste caracteristici permit o reducere a presiunii asupra șasiului, ușurează cadrul și cresc rezistența și durabilitatea, fiabilitatea, manevrabilitatea și deplasarea noului model.

Vehiculul modernizat are un motor diesel de 2000 hp. De asemenea, este echipat cu o transmisie electrică AC. Experiența arată că prin utilizarea acestui tip de transmisie se reduc costurile de întreținere, cresc caracteristicile de tracțiune, crește productivitatea transportului și se reduc timpii de mentenanță.

Camionul rigid a primit un rezervor de combustibil mărit, de 2500 l capacitate, cu sistem de alimentare rapidă, control al nivelului de combustibil și colectarea și evacuarea condensului. Noul gigant de 180 de tone asigură o basculare rapidă, ajutată de un nou sistem hidraulic ce accelerează ridicarea și coborârea benei rezistente la uzură.

Special concepută, prelungirea haionului benei acoperă puntea mașinii și cabina dotată cu dispozitive de siguranță pasivă ROPS/FOPS, pentru condiții miniere periculoase. Postul de lucru al operatorului este ergonomic și confortabil – având toate elementele de control poziționate convenabil. Funcționalitatea si confortul cabinei sunt asigurate de un tablou de bord electronic, un sistem de climatizare, izolarea fonică si scaunele reglabile pneumatic. Pentru operarea în medii cu temperaturi extrem de scăzute, BELAZ-75184 poate fi echipat cu un sistem de încălzire suplimentar, geamuri duble și oglinzi încălzite electric.

MEq
By MEq mai 8, 2023 13:51