Mixerele de beton Intermix (Putzmeister) includ sistemul Ergonic Mixer Control

MEq
By MEq martie 2, 2018 15:25

Mixerele de beton Intermix (Putzmeister) includ sistemul Ergonic Mixer Control

Mixerele de beton pe șasiu de camion produse de Intermix – subsidiară a Putzmeister, cu sediul în Heimertingen, Bavaria – sunt acum disponibile cu sistemul Ergonic Mixer Control (EMC). Acesta face parte din gama de sisteme de control Ergonic de la Putzmeister, pe care compania le utilizează pe toate pompele sale de beton de peste 15 ani.

Tastatura robustă este rezistentă la lumina soarelui și este amplasată într-o poziție ergonomică, în partea din spate a mașinii, pentru a fi protejată atunci cand este folosit un curățitor cu presiune. Șoferul are chiar opțiunea de a acționa tamburul din cabină sau prin radiocomandă. Pe lângă controlul celor patru turații pre-programate ale motorului diesel, tamburul este acum controlat și de sistemul EOC (Ergonic Output Control). EOC se asigură că mixerul funcționează cu o eficiență ridicată a consumului de combustibil prin schimbarea automată a turației motorului la setarea optimă, cu cel mai mic consum posibil de carburant, uzură și zgomot. La fel ca pompele de beton Putzmeister PUMI, autobetonierele Putzmeister vin acum și cu un program de curățare automat. Acesta curăță tamburul folosind o cantitate mică de apă și poate fi activat la atingerea unui buton după golirea mixerului. Constant Speed Drive (CSD) asigură rotirea tamburului cu o viteză constantă, indiferent de turația motorului diesel.

Sistemul de control al mixerului EMC este disponibil în două configurații diferite, acționarea mixerului fiind electronică sau mecanică (prin intermediul unui cablu Bowden). Ambele versiuni îndeplinesc toate standardele de siguranță în vigoare.
Sistemul de control EMC determină viteza cu care tamburul se golește și transmite aceste informații către interfețele standardizate prin tehnologia CAN bus. Autobetonierele care dispun de un sistem integrat de management al flotei permit controlorilor de la stația de betoane să urmărească prin GPS nu numai deplasarea mixerului, dar și să estimeze cu precizie când betoniera va fi gata de reutilizare, ceea ce permite planificarea noilor itinerarii. Denumirile de modele care încep cu „IMI” au fost înlocuite de seria „P” la Bauma 2016. Putzmeister a promovat cu meticulozitate dezvoltarea mixerelor de beton încă de la preluarea mărcii Intermix, în 2012.

MEq
By MEq martie 2, 2018 15:25