Premieră mondială: ZF oferă o transmisie continuu variabilă pentru utilaje forestiere

MEq
By MEq octombrie 31, 2018 21:34

Premieră mondială: ZF oferă o transmisie continuu variabilă pentru utilaje forestiere

ZF își extinde gama de produse pentru utilaje forestiere. Anul acesta la FinnMetko, unul dintre cele mai mari târguri forestiere din lume, desfășurat la fiecare doi ani în Jämsä, Finlanda, ZF a prezentat noua transmisie continuu variabilă (CVT) cPower pentru forwardere. Noua transmisie este produsă la fabrica ZF din Passau, Germania.

De mai mulți ani, ZF este un furnizor de încredere de transmisii pentru skiddere (vehicule speciale folosite în procesul de recoltare a lemnului). Acum, compania își extinde gama de aplicații forestiere cu noua transmisie cPower pentru transportoare (forwardere). În mod obișnuit, forwarderele sunt echipate cu transmisii hidrostatice. Acum, cu transmisia cPower, ZF oferă prima transmisie continuu variabilă pentru astfel de aplicații la nivel mondial.

Tehnologia CVT a transmisiei cPower oferă un nivel fără precedent de productivitate cu un consum redus de combustibil: transmisia adaptează automat turația și sarcina motorului la situația dată, permițând astfel turații reduse ale motorului. Aceasta are ca rezultat economii de combustibil de până la 35%. Productivitatea crește cu până la 25% în comparație cu transmisiile hidrostatice tradiționale. Deoarece schimbările de viteze nu mai sunt necesare, operatorul se poate concentra complet asupra muncii sale.

Primii clienți au fost deja convinși de avantajele noii transmisii ZF: constructorul finlandez de utilaje forestiere Ponsse a optat pentru soluția continuu variabilă de la ZF pentru noul său forwarder Bison Active Frame.

„Mergem mai departe și vrem să ne impunem în sectorul mașinilor forestiere. Datorită proiectului nostru pilot cu Ponsse, unul dintre cei mai mari producători de pe piață, am reușit să pătrundem cu succes pe piața forwarderelor”, a explicat Udo Kneitz, șef Business Unit Off-Highway Systems la ZF.

Noua transmisie pentru forwardere este produsă la fabrica ZF din Passau, Germania. Până acum, transmisiile continuu variabile din seria cPower erau utilizate cu precădere pe utilajele de construcții, precum încărcătoarele frontale pe roți. De la începerea producției, peste 5.000 de unități au fost vândute clienților care operează la nivel global.

MEq
By MEq octombrie 31, 2018 21:34