Cerere mare și creșteri de prețuri pentru utilajele sh în Europa, conform ultimului raport al Ritchie Bros.

MEq
By MEq martie 2, 2022 16:27

Cerere mare și creșteri de prețuri pentru utilajele sh în Europa, conform ultimului raport al Ritchie Bros.

Activitatea puternică în industria europeană a construcțiilor și întreruperile lanțului de aprovizionare cu utilaje au continuat să împingă cererea de utilaje și prețurile. Raportul Ritchie Bros. pe T4 din 2021 privind tendințele pieței – ediția europeană – analizează în profunzime cererea și oferta, prețurile, tendințele de îmbătrânire a flotelor și multe altele, folosind date de tranzacționare cuprinzătoare de la licitațiile și marketurile Ritchie Bros. și date de la utilajele populare listate pe site-ul Mascus.

În 2021, proiectele europene de construcții au continuat să se accelereze, punând o presiune mai mare pe piață, pe măsură ce nevoia de utilaje crește vertiginos. „Piața continuă să funcționeze, dar aprovizionarea cu materialele necesare producției rămâne în urmă. Timpul lung de livrare a utilajelor noi face ca piața de utilaje uzate (second-hand) să fie mult mai atrăgătoare pentru cumpărătorii din Europa și nu numai”, a declarat Johan Lustig, Product Manager Valuation Services.

Capacitatea Ritchie Bros. de a stimula cererea cumpărătorilor pe această „piață” a continuat să fie vizibilă în licitațiile Ritchie Bros. și pe piața online Marketplace-E, sub forma unei participări sporite a cumpărătorilor și a unui preț ridicat. Website-ul de listare a utilajelor Mascus a fost la fel de favorabil pentru vânzători, cu creșteri mari ale cererilor cumpărătorilor în general – de la categoriile de utilaje mici la mari. Macaralele tot-teren, de exemplu, au înregistrat o creștere de 32% a apelurilor directe către vânzători de pe Mascus, comparativ cu aceeași perioadă din 2020.

„Analizând listările Mascus, observăm o scădere a stocului de utilaje în parcurile clienților noștri, în timp ce vârsta medie a utilajelor uzate de vânzare este în creștere. Aceeași tendință se întâmplă și cu loturile de licitație în care atât vechimea mașinilor, cât și prețurile sunt în creștere”, a adăugat Lustig. Creșterea prețurilor de vânzare a fost observată pentru aproape toate tipurile de mașini, cum ar fi buldoexcavatoarele, care au înregistrat o creștere masivă de 44% a prețului mediu.

Raportul pe T4 al lui 2021 privind tendințele pieței europene oferă o trecere în revistă a prețurilor medii pentru utilajele de construcții, inclusiv basculante articulate, buldoexcavatoare, excavatoare medii și excavatoare pe roti, buldozere și macarale tot-teren.

MEq
By MEq martie 2, 2022 16:27