Yanmar CE introduce în gama sa cele mai mici încărcătoare frontale

MEq
By MEq septembrie 6, 2023 20:24

Yanmar CE introduce în gama sa cele mai mici încărcătoare frontale

Story Highlights

  • Yanmar Construction Equipment
  • incarcatoare frontale mici V7 si V7-HW (Heavy Weight)
  • Yanmar wheel loaders

Related Articles

Yanmar CE își extinde portofoliul de încărcătoare frontale prin lansarea unei noi perechi de utilaje mini, dar puternice: V7 și V7-HW (Heavy Weight). Acest duo dinamic cuprinde cele mai mici încărcătoare frontale din gama de produse Yanmar CE, fiind special concepute pentru a fi în conformitate cu cerințele din aplicațiile de construcții, amenajări și închiriere.

Prin sloganul „Building with You”, Yanmar CE poziționează clientul în centrul mărcii. Astfel, valorificând feedback-ul din sectoarele de construcții și amenajări teritoriale, Yanmar CE încearcă să livreze o soluție perfectă pentru aceste sectoare, creând un încărcător frontal care să ușureze viața operatorilor.

Yanmar CE introduce în gama sa cele mai mici încărcătoare frontaleCu o înălțime totală sub 2,5 m, o lățime de 1.850 mm (cu cupă) și o lungime totală de doar 5.238 mm, modelele V7/V7-HW pot încăpea cu ușurință într-un container standard (se menține sub înălțimea de 4 m – limita dictată de Directiva UE privind greutățile și dimensiunile).

Ambele modele (V7/V7-HW) au tracțiune integrală, un sistem de propulsie controlat electronic și ating o viteză maximă de 20 km/h (viteza maximă de 30 km/h este disponibilă opțional). Clienții își pot personaliza în continuare mașinile alegând dintr-o gamă premium de mărci și dimensiuni de anvelope, pentru ca modelele V7/V7-HW să fie perfect potrivite oricărei aplicații, indiferent de teren.

Spre deosebire de alte modele din gama Yanmar CE, noile V7/V7-HW sunt unice prin faptul că elimină oscilația exterioară, având în schimb o articulație inteligentă ce combină articulația cu oscilația, pentru a reduce înălțimea totală a utilajului.

De asemenea, cele două unități sunt cu o jumătate de tonă mai ușoare decât următoarele modele din gama Yanmar CE (cu o masă de 4.250 kg, respectiv 4.450 kg). Folosind o nouă platformă ce poate susține atât o propulsie diesel, cât și una electrică, aceste utilaje acoperă nișa din extremitatea mică a gamei de încărcătoare compacte pe pneuri a companiei.

Indiferent de aplicație – transportul materialelor, manipularea încărcăturii, ridicarea paleților, curățenie urbană etc. –, aceste lucrări pot fi abordate cu un singur V7/V7-HW, datorită unei cuple rapide hidraulice care permite operatorului să treacă fără probleme de la cupe sau furci la perii de măturat sau freze de zăpadă. Versatilitatea utilajelor este asociată cu un joystick controlat mecanic pentru operarea precisă a cilindrilor de ridicare și înclinare și cu unelte de lucru super receptive (cu o pompă de presiune de 63 lpm și 250 bar).

Yanmar CE introduce în gama sa cele mai mici încărcătoare frontaleÎncărcătoarele frontale V7/V7-HW au o capacitate a cupei de 0,7 m3, respectiv 0,8 m3, dar modelul V7-HW are o sarcină utilă mai mare pe furci (1.900 kg), comparativ cu V7 (1.750 kg). V7 are o sarcină maximă de basculare de 3.000 kg, în timp ce V7-HW atinge 3.250 kg. Totuși, sarcinile grele nu sunt potrivite pentru aceste utilaje ușoare.

Pentru confort și siguranță maxime pentru operator, V7/V7-HW prezintă o cabină complet nouă, cu două uși robuste cu cadru din oțel (față de configurația obișnuită, cu o singură ușă), facilitând accesul, fluxul de aer și curățarea la interior. Geamurile mari oferă o bună vedere de ansamblu – ajutată și de un display de 3,5 inch montat pe stâlpul A (și nu pe coloana de direcție), îmbunătățind astfel vederea asupra uneltei de lucru. Pentru piețele din zone cu climat cald, sunt disponibile și variante cu pavilion.

Vizibilitatea în spate este deosebit de bună, datorită designului capotei motorului și absenței țevii verticale de evacuare (evacuarea este încorporată în contragreutate – un avantaj pentru variantele cu pavilion, unde operatorii nu sunt expuși gazelor de eșapament din apropiere, așa cum ar face-o dacă utilajul ar avea o țeavă de evacuare verticală normală) Oglinzile mari și luminile de lucru puternice cresc siguranța și vizibilitatea. Geamul din plafon ajută operatorul atunci când descarcă la înălțime. Comenzile sunt la îndemână, iar ergonomia a fost o prioritate în designul lui V7.

V7/V7-HW sunt echipate cu un motor diesel turbo Yanmar 4TNV86CT în patru cilindri. Motorul are emisii reduse și nu necesită întreținerea programată a DPF-ului timp de 6.000 de ore. Astfel, se potrivește perfect orelor lungi de lucru din sectoarele construcțiilor și amenajării teritoriale. V7 și V7-HW sunt fabricate la uzina Yanmar CE din Crailsheim, Germania, și sunt destinate piețelor din Europa și America de Nord.

MEq
By MEq septembrie 6, 2023 20:24