Noi funcționalități și opțiuni de control Topcon pentru proiecte terasiere

MEq
By MEq martie 24, 2020 14:58

Noi funcționalități și opțiuni de control Topcon pentru proiecte terasiere

Topcon Positioning Group anunță progrese în portofoliul său de soluții de control al utilajelor, concepute pentru a oferi performanțe și rentabilitate mai bune în aplicațiile terasiere. Noile soluții includ, printre altele, funcționalitatea cu rotor basculant pentru sistemul Automatic Excavator, dar și optiuni mobile și BYOD (bring your own device).

Înclinare și rotire
Funcționalitatea rotorului basculant le va permite operatorilor care folosesc sistemul Automatic Excavator să rotească sau să încline cu ușurință cupa, având controlul automat al brațului pentru o excavare mai rapidă și mai eficientă. „Dacă operatorii de excavatoare se găsesc în situații de a lucra în partea de sus a unei pante, nivelând o bucată lungă de pantă și nu complet aliniată perpendicular, poziționarea lamei cupei pe suprafață este acum mai ușoară datorită funcționalității rotorului basculant”, a spus Murray Lodge, senior VP pentru sectorul de construcții.

„Operatorii pot săpa mai rapid, mișcând excavatorul de mai puține ori, cu o uzură mai mică pe șasiu – totul datorită controlului automat hidraulic pe care sistemul îl oferă. De asemenea, este extrem de avantajos atunci când mașina se deplasează printre gropi, șanțuri și, în general, spații înguste. Funcționalitatea de rotor basculant o avem de mai mulți ani, dar pe sistemele anterioare. Acum, va fi disponibilă și pentru sistemul Automatic Excavator. Operatorii sunt pregătiți pentru acest instrument și după ce îi vor vedea noile capabilități pe care le aduce, nu vor dori să mai lucreze fără el.”

Bring your own device – MC Mobile
O altă resursă suplimentară în cadrul ofertei de control al mașinii pentru excavatoare mici și încărcătoare compacte pe șenile include opțiunile ”bring your own device” (BYOD) care pot funcționa ca substitut pentru unitățile de control în unele aplicații. Această soluție încorporează același hardware pentru controlul mașinii 3D Topcon, cu o opțiune ”indicate-only” care rulează pe dispozitive Android cu o aplicație gratuită – Pocket-MC, ce face parte din noua familie de sisteme MC Mobile.

Apicația Pocket MC poate fi descărcată din Google Store și utilizată direct de pe telefon sau tabletă. Pentru excavare, Pocket MC permite, de asemenea, o opțiune de sistem de poziționare locală LPS (local positioning system). Acum, stația totală LN-150 Layout Navigator poate fi folosită ca o alternativă economică și ușor de utilizat la stațiile totale tradiționale.

MEq
By MEq martie 24, 2020 14:58