Caterpillar își extinde familia de produse cu noi compactoare vibratoare tandem

MEq
By MEq martie 28, 2018 08:06

Caterpillar își extinde familia de produse cu noi compactoare vibratoare tandem

Caterpillar anunță adăugarea noilor cilindrii compactori vibratori tandem în familia sa de produse Paving. Noile modele sunt: CB13, CB15 și CB16, iar nomenclatura corespunde clasei de greutate de 13, 15 și 16 tone în care se încadrează. Mai mult, aceste modele pot fi echipate cu un sistem oscilant de vibrații pentru o versatilitate excelentă în aplicații și oferă îmbunătățiri ale comenzilor operatorului, ale sistemului de pulverizare a apei, ale accesului de service și pachetelor de iluminare.

Opțiunea Cat Compaction Control oferă numeroase îmbunătățiri tehnologice. Sistemele Pass-Count și Temperature Mapping combină informațiile de la senzorii de temperatură cu infraroșu și cartarea prin GPS pentru a informa operatorul cu privire la temperaturile actuale ale stratului, poziția utilajului, numărul de treceri și acoperirea trecerii. Acest sistem intuitiv îmbunătățește semnificativ performanța compactării pe timp de noapte (în ture de noapte) și înregistrează informații pentru analizele ulterioare și pentru documentația de control al calității. Împreună cu marginile tamburului și iluminarea bandajului tamburului, Cat Compaction Control extinde ziua de lucru și crește producția, optimizând gradul de cunoaștere a șantierului în condiții de lumină redusă.

Comunicarea „Machine to Machine” reprezintă o altă îmbunătățire tehnologică care crește eficiența pe șantier. Sistemul ajută la păstrarea sincronizării modelelor de compactare prin schimbul de date cartografiate între display-urile mai multor utilaje, precum: CMV (Compaction Meter Value), cartarea temperaturii, suprafața de acoperire și numărul trecerilor.

Menține productivitatea operatorilor
Lucrul în condiții nefavorabile este specific activităților de pavare, însă stația de operare oferă confort și îi ajută pe operatori să fie productivi. Vizibilitatea și confortul se datorează opțiunii de rotire a scaunului la 360º, care îi permite operatorului să fie permanent cu fața în direcția de deplasare. Tehnologia cu roată de direcție (amplasată pe cotiera stângă a scaunului) elimină consola frontală și îi permite operatorului să monitorizeze cu ușurință performanțele sistemului de pulverizare a apei. Un panou de control simplificat cu doar 8 butoane asigură comanda eficientă.

Sisteme vibratoare versatile
Aceste compactoare oferă o varietate de opțiuni de vibrație, precum sistemele Oscillatory Vibration, Dual Amplitude, Dual Frequency, Versa Vibe, plus cinci niveluri de amplitudine. Sistemul Versa Vibe creează un utilaj 2 în 1, cu patru amplitudini și două frecvențe. Acest sistem versatil oferă două setări pentru amplitudine ”ușoară” și viteze de lucru mai mari, pe straturi subțiri; și două setări pentru aplitudine ”grea” și viteze mai reduse, pe straturi groase sau pe mixturi. Sistemul cu cinci amplitudini oferă cea mai largă gamă de amplitudini cu o singură frecvență, în timp ce sistemul cu două frecvențe și două amplitudini oferă, prin simpla răsucire a unui comutator, un strat subțire simplu sau o compactare a stratului gros. Aceste sisteme de vibrații dovedite în industrie însoțesc acum combinația de vibrații verticale în tamburul frontal și vibrații oscilatorii în tamburul spate.

Design vibrator oscilant
Designul combină vibrațiile verticale de înaltă performanță ale tamburului frontal cu tehnologia de oscilație ale tamburului spate. Tamburul frontal cu vibrații verticale este disponibil cu sisteme cu două amplitudini, cinci amplitudini sau Versa-Vibe, ce asigură compactarea inițială, în timp ce tamburul spate oscilant continuă performanța excelentă pentru o planeitate și o densitate optime.

Sistemul oscilant utilizează tehnologia dovedită a unui arbore cu excentric, dezvoltată de Caterpillar, și are un interval de service de 2 ani / 2000 de ore, ajutând contractorii să maximizeze timpii de funcționare și să limiteze costurile întreținerilor de rutină. Pentru o funcționare mai fiabilă, transmisia durabilă folosește un sistem unic de acționare prin curea, care asigură o capacitate de sarcină de 2 ori mai mare decât a sistemelor pe bază de curea de distribuție. În plus, cilindrii standard și cilindrii opționali cu tambur întărit oferă o durată excepțională de viață pe termen lung, pe o varietate de mixturi și asigură o textură mată, densă și netedă.

Neted. Manevrabil
Aceste modele dispun de o articulație rotativă nou proiectată, cu o oscilație de 6 grade, care asigură contactul cu covorul asflatic și o mișcare mai uniformă pe suprafețe inegale. O opțiune de articulație offset (decalată) extinde acoperirea până la 170 mm (6″) și simplifică controlul în preajma obstacolelor, precum borduri și rigole. Aceasta oferă performanțe excelente pe îmbinări longitudinale prin ciupirea marginii cu tamburul conducător și etanșarea îmbinării cu tamburul spate.

Motorul Cat C4.4 de 106 kW (142 hp) este dotat standard cu modul Eco și cu controlul automat al turației, ceea ce duce la o compactare uniformă, economii de combustibil și la reducerea nivelului de zgomot atât pentru operatori, cât și pentru personalul de pe șantier.

MEq
By MEq martie 28, 2018 08:06