Noul Sennebogen 870 E lucrează la 33 m înălțime în aplicații de demolare

MEq
By MEq octombrie 20, 2017 21:38

Noul Sennebogen 870 E lucrează la 33 m înălțime în aplicații de demolare

Lucrările de demolare a clădirilor civile și industriale necesită precizie și dexteritate; necesită utilaje speciale de manipulare a materialelor cu o rază mare și o capacitate ridicată de încărcare. Noua versiune de demolare a modelului Sennebogen 870 E atinge o înălțime de lucru de 33 m și are capacitate de lucru de 4 t.

Nou dezvoltatul excavator pentru demolări Sennebogen 870 din actuala serie E este potrivit în aplicații solicitante și poate folosi numeroase echipamente de lucru. Utilajul însuși este construit pe versiunea de bază a modelului Sennebogen 870 E cu un puternic motor diesel de 261 kW. Echipamentul cuprinde un braț principal de 18 m cu un mecanism de schimbare rapidă (quick-change), un braț intermediar de 2,5 m și balansier de 11,5 m cu mecanism de inversare (a sensului de mișcare). În această configurație, utiajul atinge o înalțime max. de lucru de 33 m și o rază orizontală de până la 20 m. Excavatorul manipulator long-front pentru demolări oferă capacități de încărcare de până la 4 t pe întreaga sa gamă de lucru.

Datorită trenului de rulare telescopic, utilajul poate folosi două lățimi de cale: de 4,2 m și de 2,6 m. La proiectarea mașinii, o atenție deosebită s-a acordat asigurării unei stabilități ridicate și designului robust al componentelor. Pentru a se asigura că utilajul poate rezista la condițiile dificile ale lucrărilor de demolare, au fost alese în mod deliberat variante ranforsate ale mai multor componente, pentru a le crește durabilitatea și a prelungi intervalele de întreținere. În plus, trenul de rulare telescopic și contragreutatea de 26 t se asigură că mașina – care are o masă totală de 113 t – este stabilă și sigură în orice poziție de lucru. Echipamentul (brațul) și balastul din spate pot fi îndepărtate pentru transport, reducând masa de transport la 66 t.

Siguranță și confort pentru operator
Cabina modernă Maxcab asigură un mediu de lucru plăcut. Înălțimea poate fi permanent reglată într-un interval de 2,70 m, cabina putând fi înclinată la 30 de grade. Aceste opțiuni de ajustare, împreună cu numărul mare de camere video, oferă operatorului cea mai bună vedere posibilă a întregului interval de lucru. Pentru protecția personalului de lucru și a mașinii, cabina are geamuri blindate, geamul acoperișului și parbrizul sunt dotate cu grătare de protecție, iar cilindrul ULM are protecții suplimentare.

Excavatorul de manipulare long-front pentru demolări Sennebogen 870 poate demola în siguranță și cu precizie clădiri cu 9 și 10 etaje. Utilajul oferă avantaje semnificative în comparație cu alte concepte dinamice pentru demolare, precum bilele de demolare. În special în zonele construite, clădirile pot fi doborâte fără a provoca vibrații. Utilajul prinde cu precizie elemente individuale de fațadă sau structuri întregi ale clădirii folosind foarfece de demolări sau graifere și le poate trage în siguranță la pământ. Totodată, poate rupe și încărca materialul demolat la fața locului.

MEq
By MEq octombrie 20, 2017 21:38