Terex a confirmat propunerea de preluare primită din partea Zoomlion

MEq
By MEq ianuarie 30, 2016 22:08

Terex a confirmat propunerea de preluare primită din partea Zoomlion

Pe data de 26 ianuarie, Terex Corporation a confirmat faptul că au primit o ofertă fără caracter obligatoriu, nesolicitată, de preluare din partea companiei chineze Zoomlion Heavy Industry Science and Technology Co. pentru 30 dolari/acţiune. Aceasta echivalează cu o evaluare a întregii companii Terex la circa 3.3 mld. dolari.

Terex a respins o propunere iniţială din partea Zoomlion şi spune că în continuare se axează pe încheierea procesului de fuziune cu producătorul finlandez de macarale Konecranes. Mai mult, consiliul de administraţie Terex nu şi-a schimbat recomandarea privind propunerea de fuzionare înaintată către Konecranes.

În august 2015, Terex şi Konecranes şi-au dat acordul pentru a forma „o companie mult mai diversificată care va avea toate şansele de succes într-o industire globală dinamică şi foarte competitivă”. Noua companie ar urma să se numească Konecranes Terex, reunind sub acelaşi brand echipamente pentru ridicat, manipularea materialelor şi soluţii de service.
Totuşi, Terex a semnat un acord de confidenţialitate cu Zoomlion şi intenţionează să poarte discuţii viitoare cu privire la propunerea companiei chineze. „Consiliului de administrație Terex, în consultare cu consilierii săi juridici și financiari, revizuie cu atenție propunerea Zoomlion pentru a determina cursul acțiunilor viitoare care să reprezinte cel mai bune interesele acționarilor Terex. Nu va fi nici un comentariu în continuare, până când Consiliul îşi va finaliza analiza” – se arată în comunicatul Terex.

Răspunsul finlandezilor de la Konecranes, pe site-ul companiei:
Consiliul de Administrație al Konecranes a fost notificat de către Terex Corporation în legătură cu propunerea fără caracter obligatoriu a Zoomlion Heavy Industry Science and Technology Co. de a prelua Terex. De asemenea, consiliul a confirmat că firma Konecranes va continua procesul de fuziune cu Terex, aşa cum a fost planificat. Konecranes continuă să creadă că fuziunea reprezintă o oportunitate extrem de convingătoare atât pentru ambele companii, cât și pentru acționarii lor, și își menține angajamentul fuziunii.

MEq
By MEq ianuarie 30, 2016 22:08