Încărcătorul frontal electric Kramer 5055e, premiat pentru tehnologia încorporată

MEq
By MEq ianuarie 18, 2017 16:58

Încărcătorul frontal electric Kramer 5055e, premiat pentru tehnologia încorporată

În prezent, Kramer oferă clienților săi un încărcător frontal complet electric. După ce a fost premiat cu Bauma Innovation Award 2016, acum este distins în Suedia cu „Maskinentreprenörens Teknikpris 2017”. 5055e are emisii zero, performanțe excelente și capacităţi off-road, acestea fiind dublate de costuri de service reduse.

Juriul a fost de acord că utilajul este o realizare remarcabilă, nu doar ca studiu de concept, ci şi ca încărcător frontal electric gata de comercializare. Potrivit revistei „Maskinentreprenörens”, 5055e nu face niciun compromis, deoarece se află pe picior de egalitate cu un încărcător frontal cu motor diesel. Totodată, utilizatorii protejează mediul prin alegerea unui încărcător frontal fără emisii şi cu niveluri scăzute de zgomot.

Prin crearea lui 5055e, Kramer aduce în clasa de mărime cu o capacitate a cupei de 0,55 m³ primul încărcător frontal complet electric de pe piață. Parametrii de performanță, capacitatea off-road și confortul de operare sunt la fel ca ale unui model convențional. Kramer subliniază coordonarea dintre piesele și componentele mașinii, care permit o funcționare precisă. Pentru a realiza acest lucru, sunt utilizate două motoare electrice: unul pentru sistemul hidraulic de lucru și unul pentru deplasare. În funcție de aplicație, puterea este furnizată automat de motorul respectiv, ceea ce ajută la minimizarea consumului de energie. Motorul electric este alimentat de la acumulatori fiabili ”lead-acid” (plumb-acid) sau ”lead-fleece”. În funcție de domeniul de aplicare și utilizare, cu o singură încărcare utilajul poate funcționa până la cinci ore. Timpul de încărcare al mașinii este între șase și opt ore, în funcție de opțiune.

MEq
By MEq ianuarie 18, 2017 16:58