Încărcătorul frontal de talie mare Cat 995 are acum o sarcină utilă mai mare

MEq
By MEq octombrie 3, 2023 10:28

Încărcătorul frontal de talie mare Cat 995 are acum o sarcină utilă mai mare

Bazându-se pe succesul modelului anterior 994K, noul încărcător frontal de talie mare Cat 995 oferă o productivitate crescută cu până la 19% față de acesta, având o sarcină utilă mai mare și o creștere cu 6% a forței hidraulice, la un timp de ciclu hidraulic egal. Acest nou încărcător frontal oferă un consum orar de combustibil cu până la 13% mai mic și un câștig suplimentar de eficiență cu până la 8% atunci când lucrează în modul Eco îmbunătățit, comparativ cu modul de operare cu supapă blocabilă de reglare a debitului. De asemenea, este cu până la 19% mai eficient decât 994K, comparat cu operarea în modul „throttle lock”.

Noul încărcător frontal de talie mare Cat 995 are acum o sarcină utilă mai mareÎmbunătățirile aduse articulației frontale includ un design îmbunătățit de turnare, o dimensiune mărită a sudurii, rulmenți și bolțuri mai mari, precum și modificări de profil pentru o durată de viață crescută. Noile cupe de capacitate mai mare disponibile pentru modelul 995 încorporează o podea extinsă pentru încărcare rapidă, factori de umplere mari care ajung la 115% și o retenție excelentă a materialului. Cupele sunt interschimbabile între 995 și 994K.

Având aceleași dimensiuni ca 994K, dar cu o sarcină utilă mai mare, noul 995 are nevoie de o trecere mai puțin la încărcarea camioanelor miniere Cat 785, Cat 789 și Cat 793. Aceasta echivalează cu o creștere de până la 33% a producției și eficienței la încărcarea lui 785, o creștere de până la 25% la camionul 789 și o creștere de până la 20% la camionul 793.

Noul 995 răspunde cererii industriei globale de producție ridicată și sarcini utile mai mari, având un motor său puternic Cat 3516E, ce oferă configurații bazate pe nevoile regionale, îndeplinind normele de emisii EU Stage V/U.S. EPA Tier 4 Final sau echivalente U.S. EPA Tier 1. Creșterea cuplului cu 39% asigură forțe mari de rupere la săpare și accelerarea în condiții de tracțiune ridicată.

Confort și vizibilitate ridicate
Postul de operare reproiectat de pe noul 995 asigură cu 50% mai mult spațiu în zona picioarelor și include funcții ce îmbunătățesc încrederea operatorului, reducând în același timp oboseala. Cabina presurizată reduce vibrațiile, scade nivelul de zgomot și are un control automat al temperaturii. Oferind confort pe toată durata turei de lucru, noua direcție electrohidraulică cu senzor de detectare a vitezei cu feedback de forță se rigidizează automat atunci când utilajul se deplasează la viteze mai mari și se înmoaie pe măsură ce viteza scade, pentru a spori încrederea operatorului.

Noul încărcător frontal de talie mare Cat 995 are acum o sarcină utilă mai mareParbrizul mai înalt al cabinei are o suprafață mărită cu 25%, iar ștergătoarele acoperă acum cu 64% mai mult suprafața de curățare pentru o vizibilitate mai bună a cupei. Două display-uri LED color de 254 mm (10 inch) afișează date despre controlul utilajului, funcțiile de operare și manualul electronic al operatorului. Un al treilea display de 203 mm (8 inch) afișează imagini de la camera retrovizoare standard și poate fi actualizat la un sistem de camere multiview (vizualizare multiplă), ce permite o vedere la 270 de grade și detectarea obiectelor din spate.

Accesul/ieșirea în/din cabină, împreună cu toate zonele de service (accesate fie de la nivelul solului, fie de pe platformă) îmbunătățesc siguranța pe șantier. Scările largi cu balustrade pe fiecare parte sunt poziționate la un unghi de 45 de grade, pentru un acces ușor. Opțional e disponibilă o scara de acces acționată electric – ridicată și coborâtă fie de la cabină, fie de la nivelul solului –, ce crește și mai mult siguranța de acces pe platforma din spate.

Tehnologie ce dă încredere
Integrat cu tehnologie electronică, noul încărcător frontal mare Cat 995 oferă niveluri flexibile de informații și tehnologii pentru utilaj inteligent și un operator mai informat, maximizând productivitatea (atât a mașinii, cat și a operatorului). Tehnologia standard ce previne răsturnarea evită stresul inutil de la nivelul trenului de rulare și al componentelor structurale, livrând forțe complete de rupere și prevenind totodată ridicarea de la sol a anvelopelor punții spate.

Noile componente opționale Autodig automatizează trei dintre cele mai dificile părți ale ciclului de săpare – atât în aplicațiile de remanipulare (rehandling), cât și în cele dificile de săpat –, pentru a îmbunătăți productivitatea și a reduce uzura anvelopelor. Reducând uzura anvelopelor, sistemul Tire Slip Prevention reduce tracțiunea înainte de angajarea roților în proces și mărește tracțiunea atunci când detectează forța descendentă. Funcția Auto Set Tires detectează contactul cu grămada, pentru a angaja anvelopele și a crește tracțiunea disponibilă, prevenind împingerea prematură. Lift Stall Prevention gestionează tracțiunea în săpare, pentru a preveni blocarea sistemului hidraulic atunci când ridică frontal, astfel încât 995 să petreacă mai puțin timp în grămadă.

Noul încărcător frontal de talie mare Cat 995 are acum o sarcină utilă mai mareOperator Coaching – un tool opțional interactiv de instruire la bord – măsoară și raportează comportamentele individuale ale operatorilor care au un impact asupra eficienței, producției și duratei de viață a componentelor. Videoclipurile didactice asigură training pentru comportamentele măsurate, indicând atât comportamentele incorecte, cât și pe cele recomandate. Dintre cele 21 de aspecte ale tehnicii de operare monitorizate, sistemul arată cum se poate reduce în mod corespunzător rotația anvelopelor, cum se pătrunde în grămadă cu cupa la nivel, cum se evită utilizările excesive ale ambreiajului rotorului, cum se reduce înălțimea de descărcare și cum se utilizează kickout-ul.

Funcția Payload Overload Prevention (prevenirea supraîncărcării) îmbunătățește productivitatea și eficiența, permițând utilizarea unei cupe mai mari pentru a atinge target-urile de umplere într-o gamă de densități de material fără risc de supraîncărcare. Este configurabilă să oprească sau să încetinească brațele de ridicare atunci când sarcina utilă maximă permisă, incluzând greutatea cupei, este depășită.

Sistemul standard VIMS (Vital Information Management System) de pe noul 995 permite clienților să se conecteze direct la utilaj pentru a accesa o gamă largă de informații despre senzori și date îmbunătățite ale mașinii. Eliminând aproximările în gestionarea activelor, Cat Product Link standard oferă acces de la distanță la datele de funcționare ale utilajului prin interfața VisionLink. 995 acceptă o varietate de soluții Cat MineStar, inclusiv Health, Guide și Terrain.

Întreținere redusă
Cu un interval de înlocuire a uleiului de motor de 500 de ore și o durată de viață îmbunătățită a filtrului de aer, 995 își petrece mai mult timp lucrând. Numărul de furtunuri de direcție a fost redus de la 15 la 10, iar conductele au fost reduse de la 11 la 1 pentru a îmbunătăți fiabilitatea sistemului de direcție. O stație de service îmbunătățită oferă acces la funcții precum lichidul de răcire și uleiul, precum și la indicatoarele de nivel, având un conector de încărcare a bateriei Caterpillar și lumini indicatoare pentru rezervoarele de combustibil.

Compartimentul reproiectat al pompei îmbunătățește accesul la componentele transmisiei, oferă orificii de golire pe partea laterală a pompelor și are linii simplificate direcționate direct către filtrele de înaltă presiune. Compartimentul include un filtru pentru pompa de frână, filtru pilot pentru atașament și filtre de golire a sistemului atașamentului, iar porturile de diagnosticare sunt accesibile de pe platforma frontală și din compartimentul pompei. Service-ul Groundline include acum un filtru pilot de direcție, filtre de transmisie și filtru de golire a pompei de direcție.

MEq
By MEq octombrie 3, 2023 10:28