Încărcătorul frontal Cat 990K Aggregate Handler crește producția în aplicațiile de remanipulare

MEq
By MEq ianuarie 15, 2019 13:35

Încărcătorul frontal Cat 990K Aggregate Handler crește producția în aplicațiile de remanipulare

Caterpillar introduce încărcătorul de talie mare 990K Aggregate Handler, conceput pentru a manipula sarcini utile mai mari în aplicațiile de agregate. Cu o creștere de până la 25% a sarcinii utile, în comparație cu modelul standard 990K, noul Aggregate Handler le permite clienților să încarce mai rapid camioanele și vagoanele și să deplaseze mai mult material în sarcinile de încărcare și de gestionare a stocurilor.

Cat 990K Aggregate Handler are o sarcină utilă de 20 de tone și o sarcină statică de basculare la rotire completă de 43.738 kg. Contragreutatea suplimentară menține stabilitatea mașinii, iar structurile robuste ale lui 990K îi asigură durabilitatea în configurația Aggregate Handler. Încărcătorul folosește optim cupele de uz general și de cărbune pentru volum mare.

Încărcătorul frontal 990K Aggregate Handler este disponibil în configurația standard de ridicare cu o înălțime de descărcare de 4108 mm, iar în configurația high lift are o înălțime de descărcare de 4569 mm. Capacitatea crescută și înălțimea mare de descărcare permit încărcarea vagoanelor de cale ferată și a camioanelor mari cu o potrivire mai bună a trecerii pentru manipularea mai rapidă a materialelor la un cost mai mic per tonă.

990K Aggregate Handler se alătură modelelor mai mici 986K și 988K Aggregate Handlers din cadrul gamei de încărcatoare frontale Cat de talie mare. Totuși, versiunea Aggregate Handlers nu este proiectată pentru utilizarea în cariere de suprafață sau în aplicații de rocă împușcată.

Noul 990K Aggregate Handler are la bază caracteristicile dovedite ale încărcătorului frontal pe roți 990K. Lanțul cinematic al lui 990K asigură o funcționare puternică, cu o eficiență superioară a consumului de combustibil. Motorul Cat C27 acționează încărcătorul și dezvoltă o putere netă de 699 hp (521 kW). Turația redusă a motorului ajută la folosirea economică a combustibilului. Economiile suplimentare de combustibil se datorează modului ECO (accelerație la cerere), sistemului de oprire la relanti a motorului și sistemului idle kickdown/auto-resume al motorului.

Convertizorul de cuplu cu ambreiaj ventilator exclusiv de la Cat utilizează un ambreiaj blocant, asigurând o transmisie directă pentru a crește economia consumului de carburant, a scurta timpii ciclului și a reduce căldura – în special în aplicațiile de încărcare și transport. Sistemul permite operatorilor să echilibreze forța de penetrare și puterea hidraulică pentru o eficiență optimă de încărcare. Sunt disponibile mai multe opțiuni de transmisie. Opțiunile integrate de răcire a punții și de control al mișcării sunt deosebit de benefice pentru lucrările de încărcare și transport.

Stația de operare dispune de sistemul Cat VIMS 3G (Vital Information Management System), care oferă profiluri de operare personalizate, un cronometru de ciclu și un sistem integrat de control al sarcinii (Payload Control System), pentru cântărirea încărcăturii din mers. Afișajul grafic de informații este ușor de utilizat și păstrează informațiile cheie în fața operatorului. Scaunul Cat Comfort III oferă comenzi integrate pentru o funcționare lină și confortabilă. Comenzile de transmisie, integrate cu maneta de direcție STIC, permit un control lejer al deplasării.

Modelul 990K este echipat cu sistem de cameră retrovizoare CatVision și display în cabină ce îi afișează operatorului zona din spatele încărcătorului. Sistemul de detecție a obiectelor Cat Detect, disponibil ca opțiune, se bazează pe sistemul video cu radare și software-uri încorporate în cabină, ce oferă notificări operatorului atunci când un obiect este detectat în raza de acoperire a radarului. Sistemele sunt concepute pentru a spori gradul de siguranță și atenționare al operatorului, în special în zonele de lucru aglomerate.

MEq
By MEq ianuarie 15, 2019 13:35