Capacitate de încărcare mai mare și consum mai eficient pentru noul camion minier Cat 789

MEq
By MEq septembrie 21, 2022 22:22

Capacitate de încărcare mai mare și consum mai eficient pentru noul camion minier Cat 789

Noul camion minier Cat 789 moștenește performanțele dovedite ale gamei pentru a oferi câștiguri de eficiență, confort în cabină și conectivitate de ultimă oră. Designul său oferă un avantaj de greutate față de camioanele concurente, ceea ce îi permite să transporte mai mult material la fiecare încărcare și un avantaj al raportului cost-pe-tonă. Performanța dovedită și fiabilitatea înaltă a timpului de operare reduc costurile totale pentru a oferi un rezultat mai bun.

Noul 789 mută mai mult material cu mai puțin combustibil, având un consum de combustibil redus cu până la 9% comparativ cu camionul cu motor Tier 2. Transmisia avansată mărește durata de viață a motorului cu 12% și oferă o schimbare a vitezelor și o accelerație mai bune. Cu cea mai mare putere din clasa sa, acest camion minier are cu o sarcină utilă cu 10% mai mare și este cu peste 5% mai rapid în pantă decât camioanele concurente.

Putere și design flexibile
Cu un design flexibil, motorul Cat 3516E ce echipează noul camion rigid 789 este optimizat la nivel de consum pentru țările mai puțin reglementate sau poate fi configurat cu sistem de reducere catalitică selectivă (SCR) pentru a îndeplini standardele EU Stage V și U.S. EPA Tier 4 Final. Cele două opțiuni de putere oferă fie 1417 kW (1.900 hp) pentru performanța flotelor, fie 1566 kW (2.100 hp) pentru timpi de ciclu mai rapizi.

Având o fiabilitate de lungă durată, noul motor prezintă modificări de design ale arborelui cu came și pistonului, pentru o eficiență optimă a consumului, iar îmbunătățirile structurale ale chiulasei și arborelui cotit oferă cu 12% mai multă durabilitate decât 3516C. Creșterea netă a cuplului cu 23% a motorului oferă o forță inegalabilă pe accelerare, pe pante abrupte și în condiții dificile de sol.

Tranziția mai lină între treptele de viteză permite o deplasare mai lină. Transmisia Advanced Power Electronic Control Strategy (APECS) a lui 789 oferă îmbunătățiri ale productivității și eficienței care pot reduce timpii de ciclu. Inerția și cuplul sunt menținute în timpul schimbării vitezelor, datorită selecției optime a treptelor, ceea ce duce la o accelerație mai rapidă. Camionul are un cuplu continuu și o tracțiune mai mare, transmițând mai multă putere la sol și făcând posibilă utilizarea unei trepte de viteză mai înalte în pantă pentru a optimiza consumul de combustibil.

Mai multe configurații de benă permit echiparea camionului Cat 789 astfel încât să îndeplinească nevoile specifice ale exploatării miniere. Bena High-Performance maximizează sarcina utilă prin reducerea masei cu 2,0 până la 5,0 tone sau mai mult. Bena Mine Specific Body excelează în exploatări miniere mature, în timp ce bena Combination Body combină caracteristicile de volum mare și straturile (acoperirile) de uzură opționale pentru a transporta atât minereu, cât și rocă. Bena standard, Dual Slope Body, oferă o retenție excelentă a sarcinii, iar șasiul în X al benei prezintă cele mai noi construcții structurale, pentru a avea un volu mai mare la o greutate mai mică.

O nouă cabină
Cabina de ultimă generație este mai mare și mai ergonomică, îmbunătățind eficiența și productivitatea operatorului. Cu 17% mai lată, construcția cabinei cu consolă centrală complet reglabilă oferă cu 34% mai mult spațiu pentru operator, cu 11% mai mult spațiu pentru picioare și cu 19% mai mult spațiu la nivelul umerilor. Având un nivel fonic cu 40% mai redus (Sound Pressure Level), cabina este mai silențioasă și include controlul automat al temperaturii și filtrarea aerului.

Două display-uri de 254 mm (10 inch) amplasate ideal condensează toate datele mașinii, comenzile și informațiile de ghidare, precum și aplicația Cat MineStar. Măsurătorile mai precise ale sistemului de monitorizare a sarcinii utile oferă o urmărire îmbunătățită a sarcinii. Camera video surround la 360 de grade cu funcția de detectare a obiectelor, ce alertează operatorii cu privire la pericolele din imediata apropiere a mașinii, facilitează operarea în siguranță a camionului Cat 789. Simplificând operarea și minimizând timpii de ciclu, noua funcție opțională Auto Hoist ridică automat bena și controlează turația motorului.

Conectivitate de ultimă oră
Componentele electronice Cat complet integrate pe camionul 789 includ conectivitate Ethernet cu două fire de 100 Mbps, pentru un transfer mai rapid de date, îmbunătățind accesul la informații. Platforma tehnologică de viitor face ca fiecare Cat 789 să fie echipat din fabrică cu tehnologia Cat Product Link Elite, cu conectivitate standard prin 4G/LTE, precum și comunicare radio celulară/satelit, pentru transferul sigur de date.

Capacitatea de a accesa și analiza date exacte în timp real permite o diagnosticare mai rapidă și îmbunătățește gradul de predictibilitate și prevenire a defecțiunilor mașinii, îmbunătățind disponibilitatea de lucru a camionului. Noua platformă telematică promovează o colecatre mai mare de date și o transmitere mai rapidă către aplicațiile găzduite local sau în cloud, cum ar fi Cat MineStar Solutions. Tehnologiile disponibile MineStar Fleet, Detect și Health Equipment Insights, împreună cu analiza standard de transport ajută la îmbunătățirea performanței operatorului, a întreținerii și a duratei de viață a camionului.

Camionul rigid de nouă generație Cat 789 înlocuiește popularul model Cat 789D, care va continua să fie produs și să fie disponibil pentru piețele din afara Americii de Nord și Europei.

MEq
By MEq septembrie 21, 2022 22:22