Caterpillar atinge o nouă bornă odată cu producerea camionului minier 793 cu numărul 5000

MEq
By MEq mai 6, 2018 14:48

Caterpillar atinge o nouă bornă odată cu producerea camionului minier 793 cu numărul 5000

Recent, Caterpillar a finalizat asamblarea camionului minier Cat 793 cu numărul 5.000. Datele arată că acest număr depășește cu mult producția oricărei alte mărci de camioane din clasa de dimensiuni de 227 tone. În producție încă din 1991, camionul cu numărul 5.000 se află acum la a cincea generație a modelului 793.

„Camionul minier 793 este nucleul vehiculelor miniere de suprafață Cat”, a declarat în cadrul unei ceremonii de la fabrica Decatur din Illinois, SUA, Jean Savage, vicepreședinte Caterpillar, responsabil pentru divizia Surface Mining & Technology. „Modelul 793 a fost o parte integrantă a procesului Caterpillar de a devenit principalul furnizor de utilaje miniere de suprafață. Mulțumesc echipei de asamblare, precum și celor care au dezvoltat camionul și celor care susțin aceste mașini care lucrează în minele din întreaga lume”.

„Succesul modelului 793 susține convingerea noastră că este cel mai productiv și mai eficient vehicul minier într-o gamă largă de aplicații”, a declarat Sudhanshu Singh, global product manager pentru camioane mari de exploatare minieră. „Succesul lui 793 este rezultatul direct al colaborării cu clienții, cu dealerii Cat și cu echipele din diferite departamente din cadrul organizației Caterpillar – care au lucrat pentru a optimiza performanța camioanelor Cat într-o gamă largă de aplicații. Primul nostru camion 793, dat în operare în urmă cu 27 de ani, este încă în serviciu, oferind cel mai bun raport cost per tonă din clasă.”

Camionul cu numărul 5000 va fi livrat unui client din sectorul minier din Australia. De altfel, cele mai multe 793-uri lucrează în Australia, America de Nord și America de Sud, în mine de fier, cupru, cărbune, aur și alte minerale. Modelul 793 și-a construit o puternică reputație pentru durabilitatea sa. Unul dintre cele mai longevive camioane 793 aflat încă în operare a fost construit în 1992 și a acumulat deja 173.000 de ore de funcționare – echivalentul a aproape 20 de ani – într-o mină din Statele Unite.

Modelul din ultima generație, 793F, a fost ales pentru implementarea conceptului de operare autonomă. Peste 100 de camioane 793F funcționează acum prin intermediul tehnologiei Command pentru transport, sistemul de operare autonomă a camioanelor Cat, ce face parte din gama de tehnologii Cat MineStar. Majoritatea camioanelor autonome lucrează în exploatările de minereu de fier din vestul Australiei, însă flotele autonome Cat se dezvoltă tot mai mult și în America de Sud și de Nord. Interesul pentru transportul autonom continuă să crească, deoarece camioanele autonome Cat au generat creșteri ale productivității de peste 20%, îmbunătățind în același timp siguranța și reducând costurile. Camioanele autonome Cat au transportat peste 700 de milioane de tone de material de când primele astfel de mașini au intrat în productie, acum patru ani.

MEq
By MEq mai 6, 2018 14:48