HD Hyundai ridică standardul în clasa excavatoarelor compacte

MEq
By MEq iunie 25, 2024 17:43

HD Hyundai ridică standardul în clasa excavatoarelor compacte

Anul acesta, HD Hyundai a lansat încă 8 miniexcavatoare, cu mase operaționale de la 1,7 până la 5,5 tone. Premiatele utilaje din Seria A stabilesc noi niveluri de performanță și productivitate, oferind emisii reduse, capacități hidraulice crescute și un confort îmbunătățit pentru operator.

HD Hyundai ridică standardul în clasa excavatoarelor compacteNoile excavatoare compacte se alătură utilajelor existente HD Hyundai (mini- și midi- pe șenile) pentru a forma o gamă de 12 modele, de la HX10A micro de 1,0 tone până la HX85A din segmentul de 9 tone. Cinci dintre miniexcavatoare – HX17A Z, HX19A, HX35A Z, HX40A și HX48A Z – au fost lansate în februarie, iar modelele de 2,5 t, 3,0 t și 5,0 t au completat gama în al doilea trimestru al lui 2024.

În timp ce toate modelele au dimensiuni compacte, cele cu sufixul „z” se laudă cu un design cu adevărat zero-tailswing, permițându-le să lucreze în proximitatea pereților și a altor obstacole fără riscul de a lovi caroseria. Utilajele zero-tailswing pot fi furnizate cu contragreutate suplimentară, dacă este necesar, pentru a crește stabilitatea în timpul operațiunilor de ridicare grele. Trenurile de rulare cu lățime variabilă de pe modelele mai mici oferă, de asemenea, stabilitate maximă pentru sarcini grele de săpat și ridicare.

HD Hyundai ridică standardul în clasa excavatoarelor compacteOperatorii beneficiază de o cabină spațioasă și confortabilă (pentru această clasă de dimensiuni). Pe modelele mari e disponibil un sistem de aer condiționat îmbunătățit, iar nivelurile de zgomot au fost reduse atât la interior, cât și în exterior. Cabina are conexiune Bluetooth, iar utilajele vin cu un display digital impermeabil de 5 inch. Pe lângă furnizarea de date de funcționare, acest monitor poate fi utilizat pentru a programa setările auxiliare de debit hidraulic pentru o serie de unelte de lucru hidraulice. Display-ul este folosit și pentru a seta codul de protecție antifurt.

Mașinile folosesc joystick-uri hidraulice, similare cu cele regăsite pe excavatoarele mai mari din Seria A. Joystick-urile pot avea în capete butoanele cu role proporționale, pentru controlul auxiliar al debitului opțional. Toate modelele de la HX40A sunt acum echipate standard cu un sistem hidraulic cu senzor de sarcină, oferind un control fin, dar puternic și precis. O singură pompă cu cilindree variabilă cu capacități de partajare a debitului asigură utilizarea combinată ușoară a mai multor funcții hidraulice, făcând miniexcavatoarele ușor de controlat pentru lucrări fine de săpare și nivelare. Componentele hidraulice au fost repoziționate, cu supapa principală de control instalată acum în partea dreaptă a utilajului, pentru ușurarea service-ului.

HD Hyundai ridică standardul în clasa excavatoarelor compacteCapotele mari din spate și din lateral ale compartimentului motor oferă acces ușor la toate punctele de service obișnuite, miniexcavatoarele mai grele fiind oferite cu o cabină înclinabilă. Toate filtrele și punctele de umplere pot fi accesate de la nivelul solului și există o interfață inferioară de conectare a șasiului pentru furtunurile cilindrului lamei, pentru a facilita înlocuirea.

Miniexcavatoarele și midi excavatoarele din seria HX-A de la HD Hyundai pot fi furnizate cu sistemul de management de la distanță Hi MATE. Acesta folosește tehnologia prin satelit GPS pentru a furniza date de operare telematică, în timp real, proprietarilor de utilaje și departamentelor de service.

O nouă aplicație mobilă oferă proprietarilor și managerilor de flote toate informațiile de la distanță de care au nevoie pentru a rula utilajele mai economic și mai eficient. Hi MATE poate fi, de asemenea, utilizat pentru a seta alerte de tipul geofence, care vor notifica automat clienții dacă utilajele părăsesc fără autorizație o zonă predefinită.

„Lansarea miniexcavatoarelor din seria A face parte din strategia noastră de a avea o prezență mai proeminentă în segmentul compact european, în creștere. Miniexcavatoarele noastre depășesc standardele din acest sector și stabilesc noi niveluri de performanță, confort și echipare”, a declarat Peter Sebold, Manager de produs HD Hyundai pentru miniexcavatoare.

MEq
By MEq iunie 25, 2024 17:43