WEIR achiziționează dezvoltatorul de soluții, SentianAI

MEq
By MEq noiembrie 24, 2023 13:38

WEIR achiziționează dezvoltatorul de soluții, SentianAI

WEIR, companie specializată în tehnologia minieră, a achiziționat SentianAI, un dezvoltator suedez de soluții AI ce optimizează performanța în procesarea mineralelor. Prin această achiziție, WEIR își accelerează evoluția tehnologică și își extinde capacitatea digitală pentru a oferi clienților oferte îmbunătățite de productivitate și durabilitate.

Fondată în 2016, SentianAI are sediul în Malmö și o echipă de dezvoltatori software și cercetători înalt calificați. Software-ul pe care îl dezvoltă utilizează algoritmi avansați de inteligență artificială care învață și se adaptează continuu la procesele dinamice dintr-o exploatare minieră, oferind îmbunătățirea și optimizarea continuă în timp.

Comentând achiziția, Jon Stanton, CEO al The WEIR Group, a spus: „Tehnologia digitală are un rol important în abordarea provocărilor legate de scăderea tensiunii de minereu, a eficienței producției și a emisiilor de CO2 pentru clienții noștri. Soluțiile software avansate propuse de SentianAI completează și vor conecta tehnologiile noastre Synertrex și Motion Metrics. Împreună, ne vor permite să avem o monitorizare holistică a performanțelor și o optimizare a acestora pentru o exploatare minieră inteligentă, eficientă și durabilă. Dorim bun venit echipei de experți SentianAI în cadrul WEIR.”

MEq
By MEq noiembrie 24, 2023 13:38