WEIR va achiziționa Motion Metrics, companie specializată în AI și tehnologia Machine Vision

MEq
By MEq noiembrie 5, 2021 13:08

WEIR va achiziționa Motion Metrics, companie specializată în AI și tehnologia Machine Vision

Grupul Weir a fost de acord să achiziționeze, pentru o sumă inițială de 89 mil. lire sterline, compania canadiană Motion Metrics, specializată în domeniul tehnologiei miniere. Motion Metrics este un dezvoltator de top în Artificial Intelligence (AI) și în tehnologia Machine Vision 3D, utilizată în exploatările miniere din întreaga lume. Tehnologia sa contribuie la creșterea siguranței, eficienței și sustenabilitatii operațiunilor miniere. Ca parte a acordului, sediul Motion Metrics din Vancouver va deveni centrul global al Weir pentru excelență în tehnologia AI și Machine Vision.

Aplicațiile Motion Metrics au un grad ridicat de complementaritate cu portofoliului de produse Weir si se vor alătura diviziei ESCO, reflectând adoptarea lor timpurie la nivelul pieselor de uzură (GET), acolo unde ESCO este deja un lider global. Prin urmare, se așteaptă ca toate aceste capabilități Motion Metrics AI și Machine Vision să fie utilizate de-a lungul întregului lanț valoric minier deservit de Weir Group.

Jon Stanton, CEO Weir Group, a declarat: „Asocierea dintre Weir și Motion Metrics va fi extrem de puternică și reflectă ambiția noastră de a juca un rol major în transformarea tehnologică a exploatarilor miniere. Motion Metrics nu numai că oferă acces la o tehnologie inovatoare și extrem de relevantă, care va accelera creșterea diviziei noastre ESCO, dar oferă și o experiență de top în AI, tehnologia 3D Machine Vision și analiza datelor. Această achiziție este aliniată cu strategia și cu angajamentul nostru de a crește pe piețe în care activăm, de a ne extinde marjele și de a reduce semnificativ amprenta de mediu a clienților noștri.”

Motion Metrics produce camere inteligente, robuste, ce monitorizează și furnizează date valoroase și în timp util despre performanțele utilajului, defecțiuni, sarcini utile și fragmentarea rocii. Aceste date sunt apoi analizate folosind tehnologia încorporată și bazată pe cloud „machine learning”, pentru a oferi feedback în timp real operațiunii de exploatare. Acest lucru permite identificarea imediată a potențialelor probleme care ar putea afecta siguranța și ar cauza timpi neplanificați de nefuncționare. Include detectarea rocilor masive (bolovanilor) și a corpurilor străine la nivelul pieselor de uzura angrenate la sol, elemente ce pot deteriora critic utilajul de concasare, dacă nu sunt detectate. De asemenea, furnizează informații care pot fi folosite pentru optimizarea eficienței utilajelor, sprijinind luarea unor decizii mai bune, întrucât operatorii minieri caută să crească productivitatea reducând totodată consumul de energie, în special în aplicații precum concasarea, sortarea și măcinarea materialelor extrase – unul dintre cele mai consumatoare de energie procese din minerit.

Aceste tehnologii au fost dezvoltate inițial pentru aplicațiile ce implică piesele de uzură (GET), dar recent au fost extinse la o suită de produse și soluții, aplicabile pe instalații de foraj rotativ pentru plasare de explozibil și pe utilaje de procesare primară. Tehnologia Motion Metrics este utilizată în prezent pe mai bine de 80 de exploatări miniere, iar clienții sunt unele dintre cele mai mari companii miniere din lume. Veniturile companiei sunt generate din vânzarea inițială a echipamentelor, precum și din abonamentele la platforma sa de cloud computing, la servicii și piese de schimb; este un model complementar cu modelul de business de pe piața pieselor de schimb al Grupului Weir.

Motion Metrics va deveni parte a diviziei ESCO din cadrul Grupului Weir, împreună cu echipa sa extinsă de cercetători și ingineri, care va contribui la digitalizarea sporită a portofoliului larg de produse Weir.

MEq
By MEq noiembrie 5, 2021 13:08