Caterpillar își prezintă soluțiile de electrificare și energie la CES 2024

MEq
By MEq decembrie 11, 2023 15:55

Caterpillar își prezintă soluțiile de electrificare și energie la CES 2024

Story Highlights

  • Caterpillar
  • CES 2024
  • Bergerat Monnoyeur Romania
  • electrification, alternative fuels, connectivity, and digital solutions

Related Articles

Participanții la expoziția CES 2024 vor experimenta la standul Caterpillar “the Power of Possible”. La salonul din 9-12 ianuarie, din Las Vegas, Nevada, Caterpillar se va concentra pe utilaje electrice și soluții eficiente energetic pentru a satisface nevoile în evoluție ale clienților, pe măsură ce electrificarea șantierelor avanseaza. Ca lider tehnologic de aproape un secol, Caterpillar continuă să inoveze și să investească în electrificare, combustibili alternativi, conectivitate și soluții digitale pentru a-și ajuta clienții în atingerea obiectivelor de sustenabilitate.

„Ne bucurăm să revenim la CES pentru a ne prezenta progresele în materie de soluții energetice. Acest eveniment este recunoscut ca arenă a tehnologiilor inovatoare la nivel mondial, ceea ce îl face locul ideal pentru a ne prezenta sistemele de propulsie și soluțiile de servicii integrate care să îi ajute pe clienți în tranziția energetică”, a declarat Rod Shurman, Senior Vice President al diviziei Caterpillar Electrification + Energy Solutions.

Caterpillar își expune soluțiile de electrificare și energie la CES 2024Experiența Caterpillar
Piesa centrală a standului va fi încărcătorul subteran Cat R1700 XE LHD, cu o sarcină utilă de 15 tone și o viteză maximă de 18 km/h. Încărcătorul cu emisii zero de evacuare include singura baterie de bord din industrie, eliminând astfel nevoia manipulării sau înlocuirii bateriilor. Se încarcă rapid – în mai puțin de 20 de minute atunci când este se folosesc două dintre încărcătoarele mobile și durabile Cat MEC500. Încărcătorul pentru utilaje mobile Cat MEC500 este un sistem de încărcare independent, conceput pentru a încărca rapid și în siguranță, în funcție de nevoi.
De asemenea, va fi expus și miniexcavatorul 301.9, primul utilaj cu baterie Caterpillar.

Soluții pentru șantier
Indiferent de dificultatea task-urilor, șantierele din întreaga lume au două lucruri în comun, nevoia de putere și dorința de a fi mai sustenabile. Caterpillar oferă o combinație puternică de tehnologii și expertiză pentru a-și susține clienți în planificarea parcursului lor către un viitor cu emisii reduse de carbon.

Generare de energie durabilă
Caterpillar oferă și continuă să dezvolte soluții de producere de energie direct pe șantier, cu o amprentă redusă de carbon, prin generatoare ce funcționează pe diferite tipuri de combustibili regenerabili, prin panouri solare și prin tehnologia pilelor de combustie pe bază cu hidrogen.

Caterpillar își expune soluțiile de electrificare și energie la CES 2024Soluții de stocare și încărcare a energiei
Conceput pentru instalare și integrare rapidă plug-and-play, sistemul mobil de baterii ESS (Energy Storage Solutions) poate fi utilizat cu orice combinație de combustibil diesel, gaz natural sau surse de energie regenerabilă (precum cea solară sau eoliană). Acesta stochează surplusul de energie din aceste surse de energie și apoi își folosește rezervele în funcție de necesitați. Compactul sistem de baterii XEX60 va fi prezentat la CES și va putea fi folosit pentru a furniza energie soluțiilor de încărcare Caterpillar.

Caterpillar oferă și continuă să dezvolte opțiuni de încărcare pentru utilajele electrice cu baterii, folosind conectori și protocoale standard din industrie. Chargerele Cat expuse la CES sunt testate și validate pentru a funcționa cu utilaje Cat în aceleași medii dure în care aceste utilaje sunt puse în exploatare.

Baterii
Pachetul de baterii de bord expus la CES este conceput pentru a propulsa miniexcavatorul 301.9, având o capacitate totală de 32 kWh și o tensiune nominală de 48 volți. Pachetele de baterii Cat constau dintr-un design modular cu sistem telematic integrat din fabrică și o structură robustă, pentru a rezista exploatării pe utilaje grele.

Soluții de sisteme de propulsie
În plus, la CES vor fi expuse un motor electric și un invertor Cat 750V – componente care sunt compatibile cu o varietate de utilaje și sisteme de propulsie. Motorul 750 DC asigură putere mecanică pentru deplasarea utilajului, atunci când primește comandă de la operator. Invertorul transferă puterea către motorul electric de la o sursă de alimentare de la bordul utilajului Caterpillar, cum ar fi un generator sau o baterie.

Informații digitale și soluții pentru clienți
Soluțiile digitale Cat includ totul, de la utilizarea aplicațiilor pentru utilaje până la monitorizarea bateriei și a nevoilor de service. Abilitatea utilajelor și soluțiilor de acționare Caterpillar de a învăța mediul de lucru și obiceiurile operatorului este crucială pentru siguranță, eficiență și productivitate. Capacitatea de a monitoriza fiecare parte a ecosistemului permite companiei să ofere analize avansate, transformând datele în informații pentru clienți, facilitând deținerea și operarea echipamentelor.

MEq
By MEq decembrie 11, 2023 15:55