Caterpillar își extinde portofoliul cu patru utilaje electrice cu baterii

MEq
By MEq octombrie 5, 2022 21:21

Caterpillar își extinde portofoliul cu patru utilaje electrice cu baterii

Story Highlights

  • Caterpillar
  • Bauma 2022
  • battery electric machines
  • utilaje electrice cu baterii Cat
  • excavator Cat 320
  • incarcator compact Cat 906
  • miniexcavator Cat 301.9
  • incarcator frontal Cat 950 GC
  • prototipuri de baterii Cat
  • Caterpillar battery prototypes

Related Articles

Venind în sprijinul clienților săi în această perioadă a tranziției energetice către un viitor cu emisii reduse de carbon, Caterpillar va expune la Bauma 2022 patru prototipuri de utilaje electrice, inclusiv noi prototipuri de baterii.

Caterpillar se axează pe furnizarea de soluții special concepute pentru a-și ajuta clienții să-și atingă obiectivele de sustenabilitate în funcție de tipul de șantier și de nevoile specifice. Printre aceste soluții – și anume prototipurile de utilaje electrice cu baterii – sunt incluse miniexcavatorul 301.9, excavatorul de clasă medie 320, încărcătorul frontal de talie medie 950 GC și încărcătorul frontal compact 906. Utilajele sunt alimentate de prototipuri de baterii Caterpillar și includ un încărcător AC la bord. De asemenea, compania intenționează să ofere o opțiune de încărcare rapidă DC offboard.

„Caterpillar este bine poziționat astfel încât își poate ajuta clienții să-și atingă obiectivele de sustenabilitate, inclusiv reducerea emisiilor pe șantier”, a declarat Tony Fassino, președintele Construction Industries Group. „Este important să venim în întâmpinarea clienților cu o varietate de soluții, inclusiv cu utilaje care funcționează cu combustibili regenerabili sau tehnologie care mărește eficiența consumului de combustibil, precum și să îi sprijinim în viitor, pe măsură ce vom acționa viitoarea noastră generație de utilaje.”

Bateriile concepute de Caterpillar pentru aceste utilaje vor fi disponibile și pentru alte aplicații industriale. Având la bază tehnologia dovedită Caterpillar, gama de baterii litiu-ion prezintă un design modular care oferă configurații flexibile pentru mai multe aplicații. Bateriile sunt proiectate pentru a fi scalabile în funcție de nevoile de performanță ale industriei și ale clienților și să maximizeze sustenabilitatea pe tot parcursul ciclului lor de viață, inclusiv reciclarea și reutilizarea la finalul duratei de exploatare.

„Produsele noastre electrificate valorifică experiența noastră de integrare aprofundată a sistemelor și sunt concepute pentru a satisface așteptările de performanță pe care clienții au ajuns să le aibă de la Caterpillar”, a declarat Joe Creed, președintele grupului Energy & Transportation. „Ne sprijinim clienții pentru a-și atinge capacitatea optimă a produselor și ciclul de viață energetic al șantierului, asigurându-le o valoare maximă și un cost total de operare minim.”
Se așteaptă ca 301.9 și 906 să fie primele utilaje disponibile comercial.

MEq
By MEq octombrie 5, 2022 21:21