Noua foreză de suprafață cu ciocan de fund Sandvik Leopard DI650i este acum mai inteligentă

MEq
By MEq decembrie 22, 2018 15:12

Noua foreză de suprafață cu ciocan de fund Sandvik Leopard DI650i este acum mai inteligentă

Sandvik Mining and Rock Technology își extinde oferta de foreze DTH de înaltă presiune cu un nou model, Leopard DI650i, conceput pentru găuri de dimensiuni mai mari. Încorporând soluții tehnologice dovedite și componente inovatoare, noua foreză cu ciocan de percuție de fund (DTH) oferă un consum redus de combustibil, o siguranță îmbunătățită și o productivitate mai mare în condiții dificile de foraj în rocă.

Foreza cu ciocan de percuție de fund (down-the-hole) Leopard DI650i este concepută pentru aplicații de foraj de mare capacitate în sectorul minier de suprafață, precum și pentru aplicații de carieră la scară mare. Pe lângă un motor și un compresor puternice, Leopard DI650i încorporează o cabină iCAB extrem de ergonomică, este ușor servisabilă, oferă mobilitate și economie de combustibil, împreună cu pachete automatizate ce pot fi upgradate pentru o productivitate totală excelentă.

În plus față de experiența solidă și de durată a designului motorului și a compresorului, Leopard DI650i vine cu o gamă de componente noi sau reproiectate care să-i sporească productivitatea. Opțiunea standard de cap rotativ HTRH6 a avut succes pe platformele Sandvik DTH existente, în timp ce noua opțiune heavy-duty, MRH6, se potrivește cu puternicele ciocane DTH din seria RH560 de la Sandvik și cu cerințele gamei superioare din zona de capacitate.

Dimensiunile prăjinilor variază de la 89 la 140 mm, în funcție de dimensiunea ciocanului. Adâncimea maximă a găurii este de 53,6 m când se utilizează opțiunea de carusel cu dimensiuni ale prăjinilor de la 89 la 114 mm. Capacitatea motorului diesel Cat C15 Tier 3 de 403 kW și compresorul fiabil sunt adecvate pentru forarea de înaltă presiune cu ciocane DTH de dimensiuni între 4 – 6,5 inch.

Datorită vizibilității excelente asupra zonei de foraj și singurului ecran tactil integrat pentru toate afișajele de monitorizare, diagnoză și automatizare, cabina iCAB silențioasă și ergonomică a lui Leopard DI650i oferă operatorului platformei un mediu de lucru mai sigur și mai productiv. Operațiunile zilnice de întreținere pot fi efectuate de la nivelul solului de pe ambele părți ale utilajului. Caracteristicile avansate de service și fiabilitate pot spori disponibilitatea forezei Leopard DI650i cu până la 20%, comparativ cu platformele convenționale DTH de un nivel tehnologic similar.

Tehnologia inteligentă de control aplicată atât compresorului, cât și ventilatorului de răcire al sistemului hidraulic poate reduce consumul de combustibil cu până la 15% în comparație cu forezele DTH convenționale. Eficiența consumului de combustibil a lui Leopard DI650i este crescută și mai mult de sistemul de control al forării, care elimină fluctuațiile fluxului de aer, permițând în schimb nivelului de presiune să fluctueze ca răspuns la condițiile de teren mai dificile și la presiunea de întoarcere (din cauza apelor subterane sau a prăbușirii găurilor).

Leopard DI650i se alătură celorlalte foreze din Seria i la nivel de compatibilitate cu cele mai noi soluții de automatizare upgradabile. Cele mai recente opțiuni încorporate includ navigația TIM3D cu transfer de date wireless, sistemul de monitorizare a flotei My Sandvik și sisteme automate de foraj cu ciclu complet, care îmbină într-o singură secvență eficientă funcționalități precum decuplarea, alinierea automată și poziționarea automată a prăjinii. Aceste capabilități pot fi upgradate cu module mai avansate, precum single-rig sau sisteme de control la distanță al flotei de la Automine Surface Drilling.

MEq
By MEq decembrie 22, 2018 15:12