Linde MH anunță noua generație de stivuitoare cu motoare cu combustie internă de 3.5 – 5 t

MEq
By MEq mai 5, 2022 12:52

Linde MH anunță noua generație de stivuitoare cu motoare cu combustie internă de 3.5 – 5 t

Story Highlights

 • Linde Material Handling
 • ELMAS Romania
 • stivuitoare Linde MH
 • stivuitoare cu motor cu combustie interna
 • Linde H35
 • Linde H40
 • Linde H45
 • Linde H50
 • Linde Load Assist
 • Linde Curve Assist
 • Linde IC trucks

Related Articles

Generația 12XX de stivuitoare cu motor cu combustie internă de la Linde Material Handling (MH) poate manipula acum încărcături și mai mari, de la 3,5 până la 5 t, într-un mod rapid și eficient. Oferind un confort îmbunătățit, vizibilitate optimă, sisteme de protecție atât pentru operator, cât și pentru mediu, precum și un transfer de date în două sensuri și un sistem de conducere puternic, stivuitoarele cu motor diesel și GPL asigură o capacitate mai mare de manipulare a paleților.

„Până în prezent, încă nu ne puteam imagina anumite domenii de aplicare fără stivuitoare cu motor cu combustie internă”, a afirmat Björn Walter, Senior Product Manager Counterbalanced Trucks. „Acest lucru se datorează faptului că managerii de flote sunt convinși de avantajele pe care le oferă, cum ar fi realimentarea simplă sau sistemul puternic hidrostatic de antrenare Linde, care permite controlul sensibil al performanței conducerii”, a mai spus el.

Interacțiunea dintre motorul industrial, transmisia continuu variabilă și conceptul de operare sofisticat oferă stivuitoarelor puterea de manipulare a mărfurilor pe care operatorii o apreciază. Operatorii de stivuitoare folosesc utilaje puternice, de exemplu, pentru a transporta zeci de lăzi de băuturi dintr-o ridicare, a prinde containere încărcate cu pietre de pavaj care cântăresc câteva tone, a muta piese turnate foarte sensibile, a ridica bobine de sârmă pe paleți sau a stivui blocuri de deșeuri presate.

Cele mai solicitante aplicații în aer liber pe căi de rulare prăfuite, suprafețe noroioase sau suprafețe de drum neuniforme oferă un câmp de activitate ideal pentru stivuitoarele robuste Linde. Acest lucru este asigurat de garda la sol de 207 mm (Linde H35 și H40) și de 250 mm (Linde H45 și H50), un ampatament lung, protecție la impact și roți/anvelope într-o mare varietate de modele.

Spre deosebire de seria anterioară, toate modelele noi de stivuitoare au un centru de încărcare de 600 mm, în versiunea standard. Acest lucru asigură capacități reziduale ridicate atunci când se utilizează accesorii pentru stivuitor. Pentru Linde H50, cu o capacitate de încărcare de 5 t, există și o variantă cu un centru de încărcare de 500 mm. În același timp, seria a fost extinsă pentru a include un model cu o capacitate de încărcare de 3,5 t. „Astfel, îndeplinim dorința clienților noștri de a avea acces la o gamă diversificată, pentru a găsi cel mai potrivit stivuitor pentru aplicația respectivă”, subliniază managerul de produs.

Compartimentul operatorului a fost mult îmbunătățit. Este conceput pentru a oferi suport maxim. Treapta lată de intrare și mânerele moi asigură un acces confortabil. În interior, stivuitorul dispune de cea mai recentă generație de scaune și cotiere (Linde Load Control), instalată deja pe celelalte modele de stivuitoare din familia 12XX. Împreună cu volanul ergonomic și pedalele duble formează o unitate de operare coordonată și, la fel precum catargul și osiile decuplate, este conceput pentru a menține operatorul concentrat pe parcursul zilei de lucru. Profilele asimetrice ale catargului generației 12XX au fost reproiectate în termeni de vizibilitate, iar cabina disponibilă opțional cu uși mari de sticlă oferă operatorului un câmp vizual îmbunătățit semnificativ.

În același timp, Linde MH a transferat echipamentul extins de siguranță la seria de modele mai mari. „Protecția angajaților din companie a devenit o prioritate de top în majoritatea operațiunilor. Prin urmare, multe funcții sunt instalate standard”, subliniază expertul în produse, Björn Walter, enumerând exemple precum sistemul electronic de monitorizare a centurilor de siguranță, Linde Load Assist și Linde Curve Assist (un sistem care reduce automat viteza de deplasare în timpul virajului). Soluțiile opționale de iluminat includ Linde TruckSpot, VertiLights sau LED Stripes.

Chiar dacă în această clasă de capacitate va exista o alternativă de performanță echivalentă disponibilă în viitor sub forma stivuitoarelor electrice din seria X, care asigură chiar funcționare neutră din punct de vedere climatic, dacă se utilizează „electricitate verde”, cele mai recente stivuitoare cu motor cu combustie internă pot cel puțin să sporească echilibrul lor energetic prin performanța crescută de manipulare.

Acesta este rezultatul ciclurilor de lucru efectuate ca parte a testului de performanță TOP al companiei, care a fost aprobat de TÜV Nord. „Aici vedem îmbunătățiri în ceea ce privește volumul de paleți pe oră, care ar trebui să se adauge la o reducere vizibilă a costurilor cu combustibilul în zile, luni și ani”, a încheiat Björn Walter.
La noi în țară, produsele Linde MH sunt comercializate prin intermediul dealerului autorizate ELMAS

MEq
By MEq mai 5, 2022 12:52