Noile compactoare H 5i şi H 7i sunt mai mici și foarte ergonomice

MEq
By MEq februarie 24, 2016 18:59

Noile compactoare H 5i şi H 7i sunt mai mici și foarte ergonomice

Hamm și-a extins programul de utilaje terasiere, iar în cadrul expoziţiei Bauma va prezenta în premieră două compactoare mici H 5i și H 7i, extrem de uşor de operat și foarte ergonomice.

Cele două noutăţi au greutăţi de 4,8 t (H 5i) și 6,3 t (H 7i) în versiunile standard. Conceptul lor îndeplinește criteriile compactoarelor terasiere de mici dimensiuni. Controlul hidraulic anti-alunecare asigură o tracțiune continuă. Măsurând aproximativ 4.40 m, H 7i este cel mai scurt compactor din lume în clasa sa. Combinaţia dintre articulaţia în 3 puncte şi distanţa scurtă dintre axe înseamnă caracteristici excepţionale de conducere şi manipulare. Panoul de bord prezintă similitudini vizuale și funcționale cu cel al cilindrilor compactori tandem HD CompactLine. Toate modelele H Compactline sunt disponibile cu cabină ROPS/FOPS.

Utilajul este acţionat de un motor diesel în 4 cilindri Kubota, de 55.4 kW, conform cu norma de emisii Tier 4/Stage IIIB. În modul ECO – ce asigură suficientă putere pentru majoritatea tipurilor de sarcini, în ciuda restricţiei turaţiei motorului –, compactoarele lucrează eficient şi sunt prietenoase cu mediul. O caracteristică nouă este sistemul automat opțional de oprire a motorului. Acesta reduce consumul de motorină prin oprirea automată a motorului în anumite circumstanțe (de exemplu, când maşina staţionează pentru o perioadă îndelungată). În același timp, sistemul ia în considerare cerințele de purificare a gazelor de eșapament cu filtru de particule diesel (DPF).

În ceea ce privește unitățile de compactare, se poate opta pentru tambur cu bandaj neted sau cu picior bătător, pentru o flexibilitate excepțională. De asemenea, poate fi adăugată o lamă de împins (numai pentru versiunea P). H 7i este disponibil şi cu tambur VIO, capabil să compacteze fie cu vibrații, fie cu oscilații.
Alte caracteristici includ o interfaţă de sistem telematic pentru transmiterea automată a datelor maşinii, precum şi un întrerupător de izolare a bateriei, ca măsură de protecţie împotriva descărcării bateriei şi a furtului. De asemenea, poate fi încorporat un sistem de măsurare a compactării (HCM sau HCQ Navigator).
Utilajul presupune întreţinere simplă, intervale lungi de service, are o capacitate de urcare maximă şi unghi de înclinare larg. Forma constructivă compactă îi permite operatorului o vedere panoramică perfectă.
BR_HCompact_H7i_VIO_Bild3_880x0

MEq
By MEq februarie 24, 2016 18:59