MINExpo 2021: Caterpillar expune noul LHD electric pe baterii Cat R1700 XE cu încărcător mobil MEC500

MEq
By MEq septembrie 9, 2021 21:25

MINExpo 2021: Caterpillar expune noul LHD electric pe baterii Cat R1700 XE cu încărcător mobil MEC500

Exploatarea minieră subterană continuă să adopte timpuriu soluții sustenabile de utilaje mobile, bazate pe necesitatea unui mediu de lucru mai puțin poluant și sigur. Noul LHD (încărcător minier subteran) Cat R1700 XE, cu o sarcină utilă de 15 t, include o baterie care-i asigură o productivitate superioară în aplicații subterane, având avantajul că motorul nu degajă căldură si nu există emisii de noxe. Viteza maximă este de 18 km/h.

Noul LHD Cat are propulsie 100% electrică (baterie), generând semnificativ mai puțină căldură. Funcția Autodig optimizează controlul încărcării și al tracțiunii, prelungind durata de viață a anvelopelor. Răcirea cu lichid permite răcirea bateriilor în timp ce utilajul este repus în funcțiune.

Pentru a maximiza durata de funcționare, întregul pachet de baterii rămâne pe utilaj. Folosind încărcătorul portabil Cat MEC500, R1700 XE poate fi încărcat complet în mai puțin de 30 de minute, folosind un singur încărcător, sau în mai puțin de 20 de minute, folosind două încărcătoare.

În subteran este nevoie de un mediu de lucru fără noxe și sigur, care, în prezent, necesită instalarea și întreținerea unor sisteme de ventilație complexe și costisitoare pentru eliminarea emisiilor de evacuare. Cu mai puține emisii de la utilaje precum noul Cat R1700 XE, minele pot reduce dependența de aceste sisteme de ventilație. Noul R1700 XE LHD este o componentă-cheie a viziunii unei exploatări miniere subterane complet electrificată. Acesta este primul utilaj LHD (Load Haul Dump) alimentat de la baterii / cu emisii zero din linia sa de produse pentru exploatare subterană în rocă dură și permite capacități de operare de la distanță.

MEC500 Mobile Equipment Charger
O premieră de acest gen în industrie, noul charger mobil pentru utilaje Cat MEC500 este conceput pentru a încărca rapid și în siguranță în orice condiții este nevoie. Spre deosebire de stațiile de încărcare statice, încărcătorul portabil de 1600 kg poate fi mutat acolo unde este necesar (remorcat, manipulat cu un stivuitor sau transportat de R1700 XE). Chargerul elimină necesitatea manipulării și înlocuirii regulate a bateriei, permițând o încărcare și o producție mai eficiente.

Capacitatea sa de 500 kW permite o gamă impresionantă de 300-1.000 V și până la 700 A. Acest încărcător rapid poate fi utilizat ca unitate singulară pentru o încărcare completă a lui R1700 XE în mai puțin de 30 de minute sau în paralel, încărcând LHD-ul în sub 20 de minute.

Chargerul are o construcție robustă, îndeplinind standardele ISO2867 (împotriva căderilor de pietre) și IP66 (pentru protecție la apă și praf). Componentele-cheie sunt izolate împotriva vibrațiilor sau activității seismice si este etanșat la umiditate, având aer condiționat la interior. Atât R1700 XE, cât și MEC500 vor putea fi văzute în premieră, luna aceasta, la MINExpo 2021.

MEq
By MEq septembrie 9, 2021 21:25