Weiler vrea să achiziționeze divizia de utilaje forestiere Caterpillar

MEq
By MEq august 31, 2018 11:32

Weiler vrea să achiziționeze divizia de utilaje forestiere Caterpillar

Weiler, Inc. a încheiat un acord preliminar cu producătorul american Caterpillar, Inc. pentru achiziționarea diviziei de utilaje forestiere Cat. Vânzarea este supusă negocierii unui acord final, care este așteptat până la începutul anului 2019.

Vânzarea propusă include linia dedicată de utilaje forestiere, care constă în: skiddere, harvestere pe șenile și pe roți tip „feller buncher”, încărcătoare forestiere, precum și unitățile de operare aferente, inclusiv unitatea de producție și depozitul din LaGrange, Georgia, centrul de demonstrații și instruire din Auburn, Alabama, precum și centrul de distribuție a componentelor Prentice din Smithfield, Carolina de Nord.
Weiler produce utilaje pentru piața finisoarelor de asfalt încă din anul 2005, vânzările, service-ul și asistența fiind făcute exclusiv prin intermediul rețelei de distribuitori Caterpillar.

„Credem că linia specială de produse forestiere este o completare ideală a portofoliului nostru actual. Avem o experiență solidă în colaborarea cu dealerii Cat din întreaga lume în ceea ce privește posibilitatea de a răspunde rapid clienților care au nevoie de produse specializate. Suntem încrezători că linia noastră de produse existente, strategia noastră flexibilă de fabricație și atenția acordată clienților ne vor diferenția în segmentul forestier”, a comentat Pat Weiler, proprietar și fondator al Weiler, Inc.

Weiler anticipează menținerea celor aproximativ 270 de angajați care susțin divizia forestieră; aceștia se vor adăuga celor aproape 500 de angajați ai biroului corporativ și fabricii de producție din Knoxville, Iowa.
„Folosind capabilitățile unităților de producție din LaGrange și Knoxville, avem planuri de extindere a liniei de produse forestiere existente pentru a răspunde în continuare cerințelor clienților”, a mai spus Weiler.

MEq
By MEq august 31, 2018 11:32