Manitou a achiziţionat Terex Construction India

MEq
By MEq aprilie 18, 2017 09:57

Manitou a achiziţionat Terex Construction India

Grupul Manitou, lider mondial în segmentul utilajelor pentru manipularea materialelor, a anunțat la finalul lui martie achiziționarea Terex Equipment Private Limited (TEPL) cu sediul în Greater Noïda, India. Achiziţia de la Terex Corporation are ca termen de finalizare primul semestru al lui 2017.

Fondată în 2003, TEPL este specializată în proiectarea, fabricarea și distribuția de echipamente pentru construcţii, în special buldoexcavatoare şi miniîncărcătoare, iar în 2016 a înregistrat venituri de 30 de milioane de euro, cu precădere în Asia de Sud. Astfel, Manitou Group îşi consolidează ambițiile pentru piața de manipulare în India și, la un nivel mai larg, în Asia și în țările emergente de aici. Grupul va beneficia de renumele companiei, deja bine cunoscută în India, și va fi susținut de o rețea structurată şi solidă de dealeri și service. Prin această achiziție, Grupul Manitou se adresează piețelor locale asiatice.

„Această achiziţie se potrivește perfect strategiei noastre de a ne consolida prezența pe piețele emergente. TEPL are o rețea solidă de dealeri pe care vom continua să o dezvoltăm. De asemenea, TEPL fabrică produse de înaltă calitate, având o organizare eficientă a serviciilor şi a pieselor de schimb, iar în viitor va fi o bază industrială solidă pentru Grupul Manitou în dezvoltarea de noi game de produse pentru Asia și țările în curs de dezvoltare“, a afrmat Michel Denis, Preşedinte & CEO al Manitou Group.

„Suntem încântați de acest acord cu Manitou. Manitou este un cumpărător strategic puternic ce dispune de resursele și dorința de a crește în continuare acest business ca bază industrială pentru Asia și piețele emergente“, a comentat John L. Garrison, Preşedinte şi CEO Terex. „Pentru Terex, vânzarea TEPL reprezintă renunţarea la ultimul activ important deținut în fosta divizie pentru construcţii a Terex. Aceasta este o etapă importantă pentru Terex în luarea angajamentului de a-şi concentra portofoliul pe acele categorii de produse în care Terex are o prezență semnificativă pe piață și care pot oferi cele mai mari beneficii acționarilor noștri.“

MEq
By MEq aprilie 18, 2017 09:57