Volvo CE reduce costul total de proprietate cu noul kit pentru lansatoarele de conducte

MEq
By MEq noiembrie 22, 2018 16:02

Volvo CE reduce costul total de proprietate cu noul kit pentru lansatoarele de conducte

Noul kit de mini-lansatoare de conducte Volvo pentru excavatoarele EC140D, EC140E și ECR145E le permite clienților să beneficieze de siguranța, precizia și eficiența unui lansator de conducte dedicat, care poate fi transformat rapid și ușor într-un excavator standard, atunci când este nevoie, pentru o utilizare și o rentabilitate remarcabile.

Excavatoarele standard nu sunt potrivite pentru aplicațiile de plasare de conducte. Coborârea în șant a unei conducte cu ajutorul unui excavator standard necesită mișcări pe coordonatele x / y care pun în dificultate chiar și pe cel mai abil operator. Totuși, cu un echipament specializat, manevrarea este ușurată. Odată poziționat cârligul pe centrul șanțului, troliul coboară conducta exact pe mijloc. Task-ul este finalizat rapid, precis și în siguranță, cu un risc minim de deteriorare a conductei / șanțului sau de vătămare a personalului.

Ce se întâmplă atunci când lansarea de conducte nu este o activitate constantă și cum se justifică investiția într-un utilaj dedicat pentru lansarea de conducte, din perspectiva comercială, dacă un excavator standard oarecum poate face această treabă? Ei bine, aici intervine noul kit de mini-lansator de conducte propus de Volvo CE.

Versatilitate fără egal
Lansat inițial pentru piețele mai puțin reglementate, kit-ul mini-pipelayer permite, cu o investiție relativ redusă, adăugarea în flota de utilaje a unui lansator de conducte specializat care poate comuta rapid și ușor între soluțiile de excavare standard și de plasare de conducte, asigurând rate de utilizare ridicate. Kit-ul e potrivit pentru excavatoarele EC140D, EC140E și ECR145E.

Operare sigură și eficientă
Kit-ul este potrivit pentru coborârea conductelor într-un șanț până la aprox. 300 mm adâncime. Sistemul Load Management Indicator (LMI) monitorizează statusul sarcinii și avertizează atunci când e atinsă sarcina maximă de siguranță (3,3 t), astfel încât operatorul să poată lucra fără risc pe o înclinație de până la 10 grade. Sistemul LMI include un dispozitiv asamblat pe cablu și un display separat în cabină. Nu este la fel de sofisticat ca cel de pe modelele mari de lansatoare rotative de conducte Volvo, însă îndeplinește așteptările și nevoile clienților.

Împreună cu vârful de plasare a conductelor cu care formează o singură unitate, troliul poate fi acționat de joystick-ul din stânga (folosit de obicei pentru balansier) sau de comutatorul proporțional X1 din dreapta, în funcție de preferința operatorului. În timpul coborârii este necesară doar o mișcare, în loc de două, ceea ce este mai confortabil și mai ușor pentru operator.

Transport și asamblare ușoare
Kit-ul este ușor de montat – un excavator poate fi convertit într-un lansator de conducte, sau viceversa, în doar două-trei ore, cu ceva experiență – și este ușor de expediat (într-o cutie mai mare) de la un șantier la altul. De asemenea, transportul întregului utilaj este mai ușor decât în cazul unuia clasic, cu braț lateral.

Specificații:
Raza max. de lucru (de la centrul excavatorului): 6.2 m
Înălțimea max. la cârlig: 7.0 m
Sarcina max. de basculare la 1.2 m de punctul de basculare: aprox 16 t
Sarcina nominală: 3.3 t

MEq
By MEq noiembrie 22, 2018 16:02