Toyota MH face disponibil sistemul de asistență pentru operator SEnS+ pe stivuitoarele sale

MEq
By MEq decembrie 8, 2023 15:44

Toyota MH face disponibil sistemul de asistență pentru operator SEnS+ pe stivuitoarele sale

Proiectat și construit de Toyota MH, sistemul SEnS+ (smart environment sensor) utilizează un modul de cameră stereoscopică pentru detectarea pietonilor și a obiectelor din spatele stivuitorului. Gama unică de detectare dinamică, bazată pe parametrii stivuitorului, sprijină operarea sigură de manipulare a materialelor și protejează operatorii în timpul mersului în marșarier.

Sistem de asistență pentru operator
SEnS+ este un sistem de asistență conceput pentru a sprijini operatorii în evitarea riscurilor de coliziune prin notificare și controlul stivuitorului, pentru optimizarea siguranței în operațiuni, menținând un nivel ridicat de productivitate și reducând costurile daunelor.

Cum funcționează
Folosind proprietatea algoritmilor pentru a distinge pietonii de obstacolele din zona de detectare, sistemul de asistență detectează și minimizează riscurile de coliziune la mersul în marșarier, ajutând operatorii să ia măsurile corespunzătoare atunci când apar riscuri. Unitatea de cameră stereoscopică (cu un design exclusiv pentru stivuitor) detectează obstacolele din zona de detecție mai întâi ca obiecte. Apoi, ca un al doilea pas, distinge pietonii de obiecte, în funcție de caracteristicile lor și de siluetele în mișcare.

Zona de detecție constă din trei zone cu diferite alerte și control al vitezei, în funcție de zonă și de tipul de obiect. SEnS+ oferă alerte sonore și vizuale de avertizare care sunt ușor de observat și de identificat de către operatori.

Detectarea unică a intervalului dinamic ia în considerare viteza de deplasare și unghiul de viraj. Acest lucru permite detectarea cu acuratețe a obstacolelor, minimizând numărul de avertismente false și încetinirile inutile, pentru a menține astfel un nivel ridicat de productivitate și eficiență în operare.

În poziție statică, operatorul este anunțat despre obstacolele din spatele stivuitorului, înainte de a începe deplasarea. Dacă operatorul încearcă să dea înapoi, iar pe traseul de deplasare este un obstacol detectat, un mecanism de prevenire a mișcării pornirii limitează deplasarea stivuitorului, pentru o operare în siguranță.

Sprijin pentru operarea în siguranță
Siguranța este prioritară, dar la fel sunt și bunurile, rafturile sau alte infrastructuri. Pe lângă prevenirea daunelor nedorite și a costurilor aduse stivuitorului, productivitatea și ergonomia operatorului rămân, de asemenea, la un nivel ridicat.

Sistemul de asistență pentru operator de la Toyota este disponibil în prezent pe modelele Toyota Traigo48 și Toyota Tonero cu convertizor de cuplu, urmând și altele. Performanța de operare poate varia în funcție de specificațiile reale și de starea vehiculului, precum și de condițiile zonei de operare. Pot exista diferențe de instalare.

MEq
By MEq decembrie 8, 2023 15:44