Powerscreen Hybrid – alternativa la utilajele de concasare, sortare și de transport tradiționale

MEq
By MEq noiembrie 15, 2021 11:42

Powerscreen Hybrid – alternativa la utilajele de concasare, sortare și de transport tradiționale

Powerscreen a început cu utilaje mobile, într-o carieră de nisip, și a evoluat până la modele actuale de top în industria de carieră & exploatare minieră, construcții & demolării sau reciclare. Și nu doar că a introdus conceptul de stație mobilă de concasare, dar a stabilit și noi standarde pentru multe produse și tehnologii, care ulterior au fost adoptate la scară largă în industrie.

În ultimii 50 de ani, Powerscreen s-a autodepășit în eforturile de dezvoltare de produs, concentrându-se pe ceea ce au nevoie clienții pentru a avea succes în industriile și aplicațiile lor. Inovațiile Powerscreen continuă să schimbe piața și stabilesc standardul pentru calitate, fiabilitate și siguranță în domeniul utilajelor de concasare și sortare. Această inovație neobosită poate fi văzută și astăzi în cele mai noi progrese ale liniei de tehnologie hibridă, ce folosește surse alternative pentru acționarea utilajelor.

Gama Powerscreen Hybrid a fost concepută pentru a oferi clienților opțiuni alternative de alimentare a utilajelor de concasare, sortare și transport. Această gamă de utilaje hibride a fost îmbunătățită semnificativ pentru a include mai multe modele de stații de concasare și sortare complet electrice, precum și modele ce folosesc combinații inovatoare de propulsii diesel și electrice.

Aceste opțiuni le permit clienților să aleagă ce tip de combustibil să utilizeze, în funcție de cost, locație și disponibilitate. Astfel, utilajele hibride vor prezenta un interes deosebit pentru cei ce operează în zone în care electricitatea este mai rentabilă decât combustibilul diesel, unde zgomotul unui motor diesel este nedorit sau în locuri în care electricitatea este sursa de energie preferată.

Avantajele tehnologiei Hybrid
– Costuri reduse de exploatare: capacitatea de a folosi energie electrică echivalează cu reducerea consumului de combustibil și a costurilor de exploatare.
– Comutarea între tipurile de surse de energie: modelele Dual Power permit folosirea utilajului fie în modul diesel, fie conectat la o sursă externă de electricitate.
– Complet eco: în acest caz, utilajul este ideal pentru a lucra în zonele cu restricții de mediu, legislative și/sau de zgomot.
– Varietate de aplicații: utilajele se potrivesc în orice aplicație de carieră, minerit, extracție de nisip/agregate, cărbune, spălare și prelucrare a agregatelor, fără a compromite performanța.
– Timpi crescuți de funcționare: în funcție de configurare, timpii de funcționare ai utilajului pot fi extinși datorită intervalelor mari între alimentări și întreținerii ușoare a motorului.
– Versatilitate: stațiile de concasare și sortare Powerscreen Hybrid le oferă clienților posibilitatea alegerii sursei de alimentare în funcție de accesul la combustibilul diesel și la electricitate.

Când se recomandă folosirea unui utilaj hibrid?
– Când zgomotul produs de un motor diesel nu este preferat sau permis
– Acolo unde este permisă doar operarea electrică (exemplu: în subteran)
– Acolo unde există restricții de mediu, legislative și/sau de zgomot (poluare fonică)
– Acolo unde energia electrică este generată pe șantier (de un grup electrogen sau o sursă alternativă) sau e mai ieftină decât combustibilul diesel
– În orice aplicație în care sunt în operare concasoare și stații mobile de sortare Powerscreen

Importanța procesării agregatelor
Materialele de construcții stau la baza tuturor lucrărilor, de la drumuri până la clădiri, însă nu toată lumea ia în considerare ce sunt ele, de unde provin sau cum au fost prelucrate. Materiile prime extrase – piatra, nisipul, pietrișul – trebuie procesate (concasate și sortate) în diferite categorii de dimensiuni pentru a rezulta un produs finit utilizabil.

Gama completă de concasoare, stații de sortare și benzi transportoare mobile Powerscreen este concepută pentru a prelucra materiile prime și a le reduce la dimensiuni de agregate utilizabile. Versatilitatea de a avea un utilaj complet mobil permite clientului să proceseze eficient materiile prime în agregate finite, direct pe șantier. Iar prin eficientizarea cantității de materii prime și reducerea transportului, costurile de operare sunt menținute la minimum. În plus, procesarea responsabilă a materiilor prime poate reduce amprenta de carbon.

Powerscreen are o gamă de utilaje de concasare și sortare capabilă să facă față celor mai dificile aplicații și materiale din industria minieră. De asemenea, a înțeles importanța fiabilității acestor utilaje în locații izolate și îndepărtate (cariere și balastiere), proiectându-le pentru a funcționa în condiții extreme. Nu în ultimul rând, Powerscreen oferă și soluții de reciclare pentru diferite tipuri de materiale – orice, de la deșeuri de construcții și demolări la sol, compost și alte materiale organice.

Utilizarea în reciclare a echipamentelor mobile de concasare și sortare pe șenile a evoluat în jurul prelucrării materiilor prime reciclate în materii secundare derivate din betoane uzate, asfalt, deșeuri de argilă, sticlă, deșeuri din construcții și demolări provenite din diverse surse. Utilajele Powerscreen pot fi folosite pentru reducerea și separarea materiilor prime reciclate în agregate sau nisipuri secundare utilizabile. Alte procese pot include dimensionarea solurilor, a composturilor și a resturilor din lemn pentru a rezulta materiale finite ce pot fi utilizat în parcuri, terenuri de sport sau zone verzi.

MEq
By MEq noiembrie 15, 2021 11:42