Top 10 OEM în 2023, conform clasamentului Yellow Table

MEq
By MEq iulie 14, 2023 15:51

Top 10 OEM în 2023, conform clasamentului Yellow Table

Ultima ediție a Yellow Table, clasamentul anual realizat de publicația International Construction ce stabilește ierarhia primilor 50 de producători de echipamente de construcții din lume în funcție de cifrele lor de vânzări, a dezvăluit că, pentru 2022, vânzările au atins 230,6 miliarde de dolari, una dintre cele mai mari cote înregistrate vreodată în această monitorizare.

Un motiv important pentru această creștere este performanța producătorilor americani. Mai exact, producătorii din SUA au avut peste 26% din veniturile totale ale Yellow Table, în creștere comparativ cu 21%, cât au avut la monitorizarea anterioară. Așadar, primii zece cei mai mari producători de utilaje de construcții din lume sunt:

1. Caterpillar, SUA. Caterpillar își menține poziția deja tradițională ca cel mai mare producător de utilaje de construcții din lume, cu vânzări de 37,5 miliarde USD – aproximativ 16% din totalul întregului tabel.

2. Komatsu, Japonia. Komatsu rămâne pe locul doi în tabel, mărind diferența față de urmăritorii săi prin vânzări similare cu cele din 2021. Recent, producătorul japonez a anunțat dezvoltarea unui concept de excavator hidraulic de dimensiuni medii, acționat de un sistem cu pile de combustie cu hidrogen. Pe termen mediu, Komatsu s-a angajat să reducă impactul asupra mediului, urmărind o reducere cu 50% a emisiilor de CO2 până în 2030 (comparativ cu nivelurile din 2010).

3. XCMG, China. În ciuda faptului că vânzările au scăzut, XCMG rămâne al treilea OEM ca mărime din lume. La fel ca în cazul producătorilor importanți din China, compania caută în mod activ să-și crească cota pe piața internațională, iar cele mai recente rezultate au arătat vânzări record în străinătate.

4. John Deere, SUA. Marele producător american a urcat în clasamentul Yellow Table cu un loc, așa cum a făcut-o și în ediția precedentă. Achiziția grupului Wirtgen a fost un succes și a oferit companiei acces la noi piețe internaționale.

5. Sany, China. Producătorul chinez coboară cu un loc în tabel, de la numărul patru la numărul cinci (față de ediția din 2021). Piața chineză a construcțiilor s-a confruntat cu provocări în 2022, după doi ani puternici, așa că era de așteptat o scădere generală a OEM-urilor chinezi în Yellow Table.

6. Volvo CE, Suedia. Conform datelor raportate pentru 2022, Volvo Construction Equipment a avut vânzări de 9,9 miliarde USD, cotă ce poziționează compania pe locul șase. Volvo CE este unul dintre cei mai importanți OEM din lume în termeni de utilaje electrice de construcții, cu una dintre cele mai mari game disponibile comercial. Ultima noutate din portofoliu este excavatorul electric cu baterii EC230 Electric (de 23 t).

7. Liebherr, Germania. Liebherr a înregistrat o creștere bună în 2022. În raportările sale, segmentele de construcții și minerit (ce includ: utilaje terasiere, tehnologia de manipulare a materialelor, utilaje pentru fundații speciale, macarale mobile și pe șenile, macarale turn, tehnologia betonului și utilaje miniere) au înregistrat o creștere medie a cifrei de afaceri de 6,9%. La Bauma 2022, Liebherr și-a exprimat noua abordare tehnologică, ce include utilizarea tot mai crescută a uleiurilor vegetale hidrogenate (HVO) pe utilajele de construcții.

8. Hitachi CM, Japonia. Hitachi a raportat vânzări de utilaje de construcții în valoare de 9,2 miliarde USD, o creștere constantă față de rezultatele finale de anul trecut. În 2021, Hitachi anunța încheierea joint-venture-ului cu John Deere. La ConExpo 2022, președintele Hitachi, Sonny Ishii, afirma că „Piața din America este cea mai importantă piață sau prioritatea nr.1 pentru Hitachi Construction Machinery”.

9. Sandvik, Suedia. Producătorul scandinav a urcat în clasament (a fost pe locul zece în 2021). Compania a făcut numeroase achiziții în 2022, conform raportărilor, ceea ce explică avansarea în clasament.

10. JCB, UK. JCB intră în top zece pentru prima dată în ultimii câțiva ani, cu vânzări puternice pe principala piață OEM din India, sporindu-și profitul. În ultima perioadă, OEM-ul britanic investește masiv în tehnologia hidrogenului, dar și în dezvoltarea unei game de utilaje electrice.
Sursa: khl

MEq
By MEq iulie 14, 2023 15:51